flag Судова влада України

Отримуйте інформацію лише з офіційних джерел

Єдиний Контакт-центр судової влади України 044 207-35-46

Зеновій Холоднюк представив нового начальника Територіального управління ДСА України у Черкаській області

23 жовтня 2019, 16:24

23 жовтня 2019 року відбулася розширена нарада за участю голови ДСА України Зеновія Холоднюка з головами, суддями та керівниками апаратів місцевих судів Черкаської області. Захід відбувся у приміщенні Черкаського апеляційного суду.

Під час наради Голова ДСА України представив працівникам системи правосуддя Черкащини нового начальника Територіального управління ДСА України у Черкаській області Євгена Пристрому.

Зеновій Холоднюк коротко окреслив основні моменти професійної діяльності новогопризначеного начальника Територіального управління ДСА України у Черкаській області, зокрема, зауважив, що з 2014 року Є. Пристрома очолював юридичне управління ДСА України та охарактеризував його як креативного й розумного працівника, не зважаючи на молодий вік. "Молоді люди призначаються по всій країні. Це нормально. Треба давати дорогу молодим", - зазначив Зеновій Холоднюк.

У свою чергу Євген Пристрома подякував Голові ДСА України та всім присутнім і запевнив, що буде максимально ретельно виконувати свої обов‘язки та вживатиме заходів для успішного виконання планів та завдань.

По завершенні церемонії представлення нового начальника Територіального управління учасники наради обговорили стан організаційного забезпечення діяльності судів Черкащини. Зокрема, Зеновій Холоднюк повідомив, що ДСА України продовжує працювати над фінансовим забезпеченням діяльності судів. Так, динаміка бюджетних призначень за основними напрямками має позитивний характер. У 2019 році бюджетні призначення на заробітну плату збільшилися на 19,1% у порівнянні з минулорічним аналогічнимперіодом, а найбільше коштів спрямовується на видатки розвитку – це 39,8% приросту.

Важливе завдання для ДСА на сьогодні – забезпечення судів приміщеннями.

"Продовжуємо роботу із забезпечення судів новими якісними приміщеннями, які б повною мірою відповідали уявленню про Будинок правосуддя", – зазначив Зеновій Холоднюк. 

Зокрема, планується продовжити реконструкцію (капітальний ремонт) будівель апеляційних та місцевих судів, у тому числі Харківського апеляційного суду, Мелітопольського міськрайонного суду Запорізької області, Кам`янець-Подільського міськрайонного суду Хмельницької області, Скадовського районного суду Херсонської області, будівлі для місцевих загальних судів міста Вінниці, Шевченківського районного суду міста Львова.

Нові приміщення будуватимуться для Коломийського міськрайонного суду Івано-Франківської  області, Хустського районного суду Закарпатської області, Сторожинецького районного суду Чернівецької області, Новокаховського районного суду Херсонської області, Пустомитівського районного суду Львівської області, будівлі для місцевих загальних судів міста Кропивницького Кіровоградської області.

Що ж стосується Черкаської області, то там продовжиться масштабна реконструкція будівлі Черкаського апеляційного суду та роботи з будівництва Смілянського районного суду Черкаської області.

Голова ДСА України надав відповіді на запитання суддів та працівників апаратів судів щодо актуальних питань забезпечення діяльності судів.