flag Судова влада України

Отримуйте інформацію лише з офіційних джерел

Єдиний Контакт-центр судової влади України 044 207-35-46

Формуємо глибоку та постійну довіру в управлінській команді суду

19 листопада 2019, 12:37

19 листопада 2019 року Голова Державної судової адміністрації України Зеновій Холоднюк взяв участь у відкритті триденної навчальної програми для управлінської команди суду – голів судів та керівників апаратів судів. Програму організовано Національною школою суддів України спільно з Державною судовою адміністрацією України за підтримки Програми USAID «Нове правосуддя».

Метою навчальної програми для управлінської команди суду є формування глибокої та постійної довіри між головою суду та керівником апарату суду. Адже саме з довірливих відносин походить взаємна повага, захоплення та впевненість, які можуть протистояти викликам лідерства незалежно від умов. 

 

 

 

 

У своїй вітальній промові Зеновій Холоднюк привітав учасників програми та наголосив, що ефективна команда в суді голова суду – керівник апарату суду формують якісну роботу всього суду, а колектив працює натхненно і з позитивним настроєм. Голова ДСА України зауважив, що зародження сьогоднішнього навчального курсу для команди лідерів суду бере свій початок із програм судового адміністрування, які були організовані Програмою USAID "Нове правосуддя", реалізовані Державною судовою адміністрацією України, Національною школою  України та Університетом Штату Мічиган. Так, 120 учасників – керівників апаратів судів, заступників керівників апаратів судів, працівників ДСА України та територіальних управлінь ДСА України у 2013, 2015 та 2016 роках пройшли навчання та  отримали відповідні сертифікати. Випускники програми з питань судового адміністрування є ініціативними, прогресивними адміністраторами, готовими до змін. Саме такі керівники нам потрібні під час реалізації судової реформи, - сказав очільник ДСА України.

Зеновій Холоднюк висловив сподівання, що завдяки спільним зусиллям голів судів та керівників апаратів судів присутні лідери отримають цікавий досвід, що дозволить створити нові підходи до виконання щоденних завдань  у команді та побажав учасникам плідної роботи та ефективного застосування отриманого досвіду.

Також з вітальним словом до учасників навчальної програми звернулися: проректор Національної школи суддів України Анатолій Костенко, керівник Програми USAID «Нове правосуддя» Девід Вон, викладачка та експертка Програми USAID «Нове правосуддя», професорка Морін Е. Коннер.

Розпочате навчання є третім етапом навчальної програми для управлінської команди суду – голів судів та керівників апаратів судів. Раніше, у вересні цього року були проведені окремі навчання з лідерства з головами судів та керівниками апарату. Тепер ті ж самі учасники з 19 по 21 листопада 2019 року спільно будуть практикуватись управлінською командою, визначати спільне бачення та цінності лідерських відносин. Учасники спільно визначатимуть фактори довіри у взааємовідносинах та вчитимуться моделювати їх на очолюваний колектив суду; формулюватимуть спільні цінності та бачення лідерських відносин; практикуватимуться зі зменшення стресу у відношеннях керівників.

20 листопада в межах навчльної програми відбудеться ярмарок інновацій, під час якого команди лідерів матимуть можливість поінформувати своїх колег про нововведення, запроваджені в суді.