flag Судова влада України

Отримуйте інформацію лише з офіційних джерел

Єдиний Контакт-центр судової влади України 044 207-35-46

Голова ДСА України зустрівся з представниками Консультативної місії Європейського Союзу

05 грудня 2019, 16:43

Голова Державної судової адміністрації України Зеновій Холоднюк провів робочу зустріч з представниками Консультативної місії Європейського Союзу паном Фабіаном Ловенберґом, керівником компоненту верховенства права КМЄС, паном Гуїдо Естрейхом, старшим радником з кримінальної юстиції / судової влади КМЄС та паном Юрієм Сивологою -  співробітником кримінальної юстиції КМЄС, які працюють над пілотним проектом зі створення  сучасної системи охорони судів для модельного приміщення у Львові, де розташовані три місцевих суди.

Свого часу, приміщення у Львові, у якому розташовуються Львівський окружний адміністративний суд, Сихівський та Галицький районні суди міста Львова, вибиралося експертами з метою встановлення ефективної охоронної системи на три судових установи. Проте, у процесі реалізації пілотного проекту виникли певні труднощі, котрі можна подолати, об'єднавши зусилля усіх зацікавлених сторін.

Саме з огляду на це у робочій зустрічі через відеоконференцзв'язок також взяли участь начальник ТУ ДСА України у Львівській області Віктор Дейнека, голова Львівського ОАС Андрій Ланкевич, голова Сихівського райсуду Ольга Бойко та заступник начальника ТУ ССО у Львівській області Михайло Мищишин.

Щодо суті проблеми, що виникла у процесі реалізації проекту, то вона полягає у неможливості забезпечення європейських стандартів охорони судів без додаткового перепланування вхідних груп у приміщення.

"Я розумію, що приміщення у Львові, де розташовуються три суди, це складний об'єкт. Але спільними зусиллями ми повинні знайти оптимальне рішення, яке дозволить максимально ефективно забезпечити реалізацію пілотного проекту без значних фінансових затрат як з вашого, так і нашого боку" – наголосив Голова ДСА України Зеновій Холоднюк.

Відтак, у процесі обговорення сторони зійшлися на пролонгації дії угоди щодо створення сучасної системи охорони судів у зазначеному приміщенні. Попередньо, додаткова угода буде підписана до кінця цього року.