flag Судова влада України

Отримуйте інформацію лише з офіційних джерел

Єдиний Контакт-центр судової влади України 044 207-35-46

Оціночна місія USAID з робочим візитом перебувала в ДСА України

11 березня 2020, 13:39

10 березня 2020 року відбулася робоча зустріч Голови Державної судової адміністрації України Зеновія Холоднюка з представниками дослідницької і консалтингової фірми "Cloudburst Group", під час якої обговорено реалізацію Програми USAID "Нове правосуддя".

Голова ДСА України поінформував учасників зустрічі про нинішній стан реалізації судової реформи в Україні та постійну підтримку Програми USAID «Нове правосуддя» діяльності судової системи в  напрямках:

 впровадження електронного суду;

розробки науково – обґрунтованих коефіцієнтів навантаження на суддів;

 поліпшення доступу громадян до приміщень судів та до інформації про суд;

проведення правоосвітних заходів;

доступу до правосуддя та судових послуг для людей з інвалідністю;

судового адміністрування;

удосконалення процесу залучення громадян в якості присяжних до здійснення правосуддя;

проведення опитування громадян щодо їх ставлення до судової системи.

Член комісії з оцінювання Ніл Вайнстайн наголосив, що для оціночної місії  важливим є те, аби органи судової влади в подальшому не лише використовували в своїй роботі дослідження та інструменти, напрацьовані  спільно з Програмою  USAID "Нове правосуддя", а й самостійно розвивали ці напрямки.

"Підтримка Програмою USAID "Нове правосуддя" діяльності судової системи є вагомою для реалізації судової реформи та підвищення довіри громадян України до суду", - сказав Зеновій Холоднюк.  Він запевнив присутніх, що означені напрямки роботи будуть  розвиватись і надалі, аби змінювати ставлення громадян до суду, а судову систему зробити ще більш доступною та прозорою.

Членкиня комісії з оцінювання Кетрін Марпл-Кантрелл повідомила, що    з метою оцінки впливу та ефективності проведених заходів, комісія з оцінювання Програми USAID "Нове правосуддя" дослідницької і консалтингової фірми "Cloudburst Group" в березні 2020 року проводитиме онлайн-опитування серед суддів, працівників апарату суду та інших працівників органів судової влади. Адже для об’єктивної оцінки реалізації Програми USAID "Нове правосуддя" необхідно врахувати думку  працівників системи правосуддя.

У робочій зустрічі з представниками дослідницької і консалтингової фірми "Cloudburst Group" взяли участь: радник Голови ДСА України Ірина Войтюк,  начальник управління інформатизації та судової статистики  Олександр Слоніцький, заступник начальника управління-начальник відділу судової статистики, діловодства та архіву суду управління інформатизації та судової статистики  Антоніна Поліщук, працівники управління забезпечення діяльності керівництва ДСА України.