flag Судова влада України

Отримуйте інформацію лише з офіційних джерел

Єдиний Контакт-центр судової влади України 044 207-35-46

У ДСА України відбулося засідання Проектної Ради у рамках ініціативи "Модельні Суди" у форматі відеоконференції

27 березня 2020, 15:19

27 березня 2020 року відбулось засідання Проектної Ради у рамках ініціативи "Модельні Суди" у форматі відеоконференції.

Ініціатором обговорення теми виступило Представництво Європейського Союзу в Україні, яке опікується Проектом "Підтримка реформ у сфері юстиції і правосуддя в Україні (Право-Justice)".

Взяти участь у відеоконференції запрошені представники Вищої ради правосуддя, Ради суддів України, Державної судової адміністрації України, голови модельних судів, Національної школи суддів України, Комітету Верховної Ради України з питань правової політики, Консультативної місії ЄС, Представництва ЄС в Україні, міжнародні та національні експерти Проекту ЄС "Право-Justice".

Під час спілкування заступник Голови ДСА України Сергій Чорнуцький подякував міжнародним партнерам за допомогу у впровадженні модельних судів, особливо в питаннях технічного забезпечення та впровадження новітніх IT-технологій.

Загалом 23 учасника відеоконференції, яку модерувала головний міжнародний експерт Проекту Анна Адамська, обговорили широке коло питань за означеною темою. Зокрема в межах своїх повноважень вони дали оцінку поточному стану та загальному прогресу реалізації Ініціативи "Модельні суди", поділилися результатами аналізу опитування суддів та працівників апарату суду щодо безпеки у приміщенні суду та за його межами.

Окрема увага була зосереджена на задоволенні потреб та впровадженні сервісів для вразливих осіб у суді, в тому числі для людей з проблемами слуху. Також був зроблений акцент на розробці навчальних програм в рамках впровадженого Проекту для суддів та працівників суду.

Учасники Проектної Ради висловили загальне задоволення проведеною дискусією у новому форматі – відеоконференції та домовилися на майбутнє використовувати цю форму спілкування у разі продовження карантинних заходів.