flag Судова влада України

Отримуйте інформацію лише з офіційних джерел

Єдиний Контакт-центр судової влади України 044 207-35-46

Сергій Чорнуцький: "Нам важлива думка сторони захисту у судових процесах щодо використання підсистеми "Електронний суд"

26 червня 2020, 12:17

Сьогодні, 26 червня, уДержавній судовій адміністрації України відбулася зустріч з представниками робочої групи Національної асоціації адвокатів України з питань впровадження електронного правосуддя в Україні, які першими привітали рішення ДСА України взаємно працювати над впровадженням підсистеми "Електронний суд".

Вітаючи колег, заступник Голови Державної судової адміністрації України Сергій Чорнуцький зазначив, що спільна розробка пропозицій про внесення змін до процесуальних кодексів, які є необхідними для повноцінного запуску роботи підсистеми "Електронний суд", дозволить зробити цей процес конструктивним й ефективним. 

Ініціаторами проведення такої зустрічі виступили адвокати, які входять до робочої групи НААУ з питань впровадження електронного правосуддя в Україні і особливо зацікавленні у запуску і надійному функціонуванні електронного судочинства.

Як зазначив під час наради заступник Голови ДСА України Сергій Чорнуцький, адвокати першими серед представників правничої спільноти висловилися за спільну роботу над вдосконаленням підсистеми "Електронний суд", який є складовою частиною Єдиної судової інформаційно-телекомунікаційної системи (ЄСІТС) в Україні.

"Нам важлива думка сторони захисту у судових процесах щодо використання підсистеми "Електронний суд". Це корисний досвід для нас, який дасть можливість реагувати на зауваження і пропозиції адвокатів, що дозволить нам зробити систему набагато функціональнішою", - наголосив Сергій Чорнуцький.

Під час зустрічі сторони обговорили складові "Електронного суду" і домовились обмінюватися пропозиціями, що дозволять спростити і, водночас, захистити підсистему від стороннього втручання.