flag Судова влада України

Отримуйте інформацію лише з офіційних джерел

Єдиний Контакт-центр судової влади України 044 207-35-46

Відбувся круглий стіл "Особливості роботи суду в період пандемії"

30 липня 2020, 11:45

29 липня 2020 року в режимі відеоконференції відбувся круглий стіл на тему: «Особливості роботи суду в період пандемії: організаційні заходи та питання санітарно-епідеміологічної безпеки».

Державну судову адміністрацію України представляли заступниця Голови ДСА Людмила Гізатуліна, радниця Голови Світлана Глущенко, в. о. начальника Управління з питань об’єктів державної власності Руслан Холод, представники відділу інформаційно-аналітичної роботи та міжнародного співробітництва управління забезпечення діяльності керівництва ДСА України.

Участь у заході також взяли Голова Вищої ради правосуддя Андрій Овсієнко, заступник Голови Національної асоціації адвокатів України Валентин Гвоздій, судді Верховного Суду України, генеральний директор Центру громадського здоров’я МОЗ України, представники державних органів та експерти міжнародних організацій. Ініціаторами проведення круглого столу «Особливості роботи суду в період пандемії: організаційні заходи та питання санітарно-епідеміологічної безпеки» є Консультативна місія Європейського Союзу (КМЄС) в Україні.

Під час круглого столу учасники обговорили особливості діяльності судів у період пандемії та узгодили подальші кроки із розробки уніфікованих рекомендацій.

Представники Всесвітньої організації охорони здоров’я поділилися міжнародним досвідом стосовно організації роботи судів  у світі у період пандемії коронавірусу COVID-19, а представник Міністерства охорони здоров’я Ігор Кузін поінформував учасників заходу про рекомендації Головного державного санітарного лікаря України щодо роботи в офісних приміщеннях.

Заступник Голови Національної асоціації адвокатів України Валентин Гвоздій під час свого виступу висловив подяку Державній судовій адміністрації України за активну розробку та впровадження системи "Електронний суд". "Питання розвитку "Електронного суду" на сьогодні особливо гостро стоїть через події в світі, спричинені пандемією. Ми не можемо стояти осторонь нововведень, адже "Електронний суд" вже запущений і працює. Ми дуже вдячні Державній судовій адміністрації за плідну роботу з напрацювання проєкту положення ЄСІТС  щодо підсистеми "Електронний суд" якою передбачається імплементація Єдиного реєстру адвокатів України та Особистого кабінету адвоката", - сказав Валентин Гвоздій

Довідково: Консультативна місія Європейського Союзу (КМЄС) в Україні офіційно розпочала роботу в Києві 1 грудня 2014 року та допомагає державним органам України у послідовному реформуванні сектору цивільної безпеки шляхом надання стратегічних консультацій і практичної підтримки заходів з реформування згідно зі стандартами ЄС та міжнародними принципами належного врядування та дотримання прав людини.