flag Судова влада України

Отримуйте інформацію лише з офіційних джерел

Єдиний Контакт-центр судової влади України 044 207-35-46

Експерти обговорили практики виконання рішень Європейського суду з прав людини

11 вересня 2020, 15:52

11 вересня 2020 р. відбулось експертне обговорення щодо впровадження ефективного судового контролю за виконанням рішень національних судів у контексті виконання рішень Європейського суду з прав людини у групі "Юрій Миколайович Іванов проти України" та "Бурміч проти України".

Про юридичний зміст судового контролю за виконанням рішень проти держави та державних  суб’єктів, а також вимоги практики ЄСПЛ та Комітету міністрів Ради Європи стосовно захисту щодо (не) виконання судових рішень розповів Павло Пушкар - керівник відділу департаменту виконання рішень Європейського суду з прав людини Генерального директорату з прав людини та верховенства права РЄ, а про національне бачення проблем судового контролю учасники дізнались від судді Великої Палати Верховного Суду, екс-голови Ради суддів України Олега Ткачука.

Під час презентації експертного аналізу щодо механізмів судового контролю учасники обговорили і проблемні аспекти його застосування в рамках  законодавства України та відповідної судової практики, а також сформулювали можливі способи їх вирішення.

Державну судову адміністрацію України під час заходу представляла радниця Голови ДСА України Світлана Глущенко. Участь у заході також взяли судді та представники Конституційного Суду України, Верховного Суду, члени Вищої ради правосуддя, Національної школи суддів України, Верховної Ради України, представники громадянського суспільства та експерти Ради Європи.

Пресслужба ДСА України