flag Судова влада України

Отримуйте інформацію лише з офіційних джерел

Єдиний Контакт-центр судової влади України 044 207-35-46

Привітання т.в.о. Голови ДСА України з Днем працівників суду

15 грудня 2020, 08:29

Шановні судді, працівники апаратів судів, колеги!

З нагоди професійного свята від імені Державної судової адміністрації України та від мене особисто прийміть найщиріші вітання з Днем працівників суду!

Колектив кожного суду – це працівники, об’єднані спільною метою,  досвідчені, енергійні і кваліфіковані спеціалісти, які словом і ділом служать Закону, люблять свою справу, виконують її сумлінно і професійно.

Ваша праця надзвичайно важлива, відповідальна та вкрай необхідна для суспільства, адже по захист своїх прав громадяни йдуть саме до суду, до вас! І саме від вас залежить те, як вони сприйматимуть суд – установу, де відновлюються їхні права та притягуються до відповідальності ті, хто скоїв правопорушення або злочин.

Власне, це свято об’єднує працівників усіх установ судової влади, хто своєю самовідданою працею виконує обов’язки в ім’я законності та справедливості.

Почесна й нелегка місія служіння правосуддю вимагає від вас — суддів та працівників судових органів — високого рівня відповідальності, мудрості, досвіду, сумлінного виконання своїх обов’язків та виняткових особистих якостей: честі, гідності, відданості, а найголовніше – поваги і любові до людей.

Я розумію, що цього року, у 20-ту річницю відзначення професійного свята, надзвичайно складно говорити про досягнення. Судова влада стикнулася з проблемою катастрофічного дефіциту фінансових ресурсів, через який найбільше страждають саме працівники апарату судів: головні спеціалісти, судові розпорядники, ІТ-спеціалісти, техніки, секретарі судових засідань, помічники суддів та інші такі важливі для належного виконання судами покладених повноважень працівники.

Не буду говорити про об'єктивні причини виникнення такої ситуації, про можливі шляхи виходу з неї, підтримку чи не підтримку ініціатив ДСА України іншими гілками влади, які мають на меті пом'якшення фінансового тиску на працівників судів та установ судової влади і, врешті-решт вирівнювання диспропорції в оплаті праці. Бо вірю, що спільними зусиллямиці проблеми обов'язково вирішаться.

А в день професійного свята я щиро дякую Вам за самовіддану працю, завдяки якій в Україні, за нинішніх умов установленого Урядом карантину, не припинив роботу жоден суд.

Тож прийміть мої найщиріші побажання миру і злагоди, щастя, добробуту і благополуччя, енергії та натхнення для нових звершень. Щастя, Вам і Вашим родинам.

 

З повагою

Т. в. о. Голови ДСА України                                       Людмила Гізатуліна