flag Судова влада України

Отримуйте інформацію лише з офіційних джерел

Єдиний Контакт-центр судової влади України 044 207-35-46

Вища рада правосуддя перерозподілила бюджетні видатки судової влади

25 березня 2021, 16:06

25 березня 2021 року Вища рада правосуддя погодила запропонований Державною судовою адміністрацією України перерозподіл бюджетних видатків судової влади для виплати заробітної плати працівникам апаратів тих судів, де з оплатою праці склалася найбільш критична ситуація.

Так, в рішенні Вищої ради правосуддя зокрема зазначається: «погодити перерозподіл бюджетних видатків державного бюджету за КЕКВ 2111 «Заробітна плата» та КЕКВ 2120 «Нарахування на оплату праці» між територіальними управліннями Державної судової адміністрації України щодо місцевих загальних судів та судами за рахунок бюджетних асигнувань Вищої кваліфікаційної комісії суддів України, Національної школи суддів України та територіальних управлінь Державної судової адміністрації України згідно з додатком до листа т. в. о. Голови Державної судової адміністрації України від  24 березня 2021 року № 11-5812/21».

Державна судова адміністрація запропонувала перерозподілити сумарно 79 млн 87 тис. 200 грн. З них за КЕКВ 2111 «Заробітна плата» 68,5 млн грн та за КЕКВ 2120 «Нарахування на оплату праці» 10,6  млн грн за рахунок бюджетних асигнувань Вищої кваліфікаційної комісії суддів України, Національної школи суддів України і територіальних управлінь Державної судової адміністрації України.

З фонду оплати праці Вищої кваліфікаційної комісії суддів України буде перерозподілено 28,5 млн грн, із ТУ ДСА України - 25 млн грн, із Національної школи суддів України - 15 млн грн.

Перерозподілені кошти будуть спрямовані до територіальних управлінь ДСА України для розподілу до місцевих загальних судів та судів, в яких на сьогодні найменший рівень забезпечення обов‘язкових виплат працівникам апаратів.

Перебуваючи на засіданні Вищої ради правосуддя т. в. о. Голови Державної судової адміністрації Людмила Гізатуліна, відзначила, що перерозподіл видатків не вирішує проблем з фінансовим забезпеченням судової влади. «Ситуація з оплатою праці працівників апаратів судів дещо покращиться, але тільки на найближчі місяці», - повідомила т. в. о. Голови ДСА України.