flag Судова влада України

Отримуйте інформацію лише з офіційних джерел

Єдиний Контакт-центр судової влади України 044 207-35-46

Людмила Гізатуліна відзвітувала перед Вищою радою правосуддя про діяльність ДСА України у 2020 році

22 квітня 2021, 16:48

22 квітня 2021 року на виконання Закону України "Про судоустрій і статус суддів" тимчасово виконуюча обов’язки Голови Державної судової адміністрації України Людмила Гізатуліна відзвітувала перед Вищою радою правосуддя про діяльність ДСА України у 2020 році.

У вступному слові тимчасово виконуюча обов’язки Голови ДСА України повідомила, що у 2020 році ДСА України, як і вся судова система в цілому, здійснювала свої повноваження в надскладних умовах. Перед ДСА України стояло багато викликів та завдань, які необхідно було оперативно вирішувати. Адже критичний стан фінансового забезпечення місцевих та апеляційних судів у 2020 році становив реальну загрозу функціонуванню судової влади України.

Крім цього, викликами минулого року стали продовження воєнних дій на сході України та тимчасової окупації території Кримського півострова, поширення гострої респіраторної коронавірусної хвороби та введення Урядом України карантинних обмежень.

Під час представлення звіту Людмила Гізатуліна детальніше зупинилась на таких основних напрямах діяльності ДСА України в умовах колосального дефіциту фінансових ресурсів у 2020 році, як кадрове та фінансове забезпечення діяльності судів, судова статистика, забезпечення судів приміщеннями та засобами інформатизації.

Тимчасово виконуюча обов’язки Голови ДСА України не оминула  увагою під час звітування і одне з найактуальніших на сьогодні питання – впровадження модулів Єдиної судової інформаційно-телекомунікаційної системи.

Завершуючи представлення звіту, Людмила Гізатуліна подякувала членам Вищої ради правосуддя за підтримку й розуміння спільних проблем та зауважила, що: "Основними й незмінними пріоритетами діяльності ДСА України на найближче майбутнє залишаються: належне фінансове забезпечення діяльності судів, інших органів та установ у системі правосуддя; вирішення питань забезпечення судів належними власними приміщеннями; забезпечення судів засобами інформатизації та впровадження Єдиної судової інформаційно-телекомунікаційної системи."

Після представлення звіту Людмила Гізатуліна надала відповіді на додаткові запитання членів Вищої ради правосуддя.