flag Судова влада України

Отримуйте інформацію лише з офіційних джерел

Єдиний Контакт-центр судової влади України 044 207-35-46

Відбулась нарада з начальниками територіальних управлінь ДСА України

29 квітня 2021, 12:05

Т. в. о. Голови ДСА України Людмила Гізатуліна провела робочу нараду з начальниками територіальних управлінь Державної судової адміністрації України. У нараді взяли участь заступники Голови ДСА України Олексій Сальніков та Сергій Чорнуцький, а також керівники самостійних структурних підрозділів ДСА України. 

Питання, що розглядались під час робочої наради, стосувались дефіциту видатків на оплату праці працівників апарату судів та виконання рішення Ради суддів України від 09.04.2021 № 8 у частині заборони керівникам територіальних управлінь ДСА України виплачувати їх працівникам стимулюючі виплати в розмірах, які перевищують середній розмір стимулюючих виплат працівникам  апарату судів відповідного регіону.

Людмила Гізатуліна також поінформувала, що 27 квітня 2021 року Верховна Рада України в першому читанні проголосувала за зміни до Закону України "Про Державний бюджет України на 2021 рік" щодо збільшення видатків на забезпечення здійснення правосуддя місцевими, апеляційними судами.

"Зазначені зміни до Закону України "Про Державний бюджет України на 2021 рік"  дозволять частково  зняти напругу в частині виплати заробітної плати працівникам апарату судів і оплати поточних видатків. Проте залишається ще критичним питання оплати комунальних послуг та енергоносіїв", - наголосила Людмила Гізатуліна.

Заступник Голови ДСА України Олексій Сальніков звернув увагу начальників територіальних управлінь ДСА України на необхідність ефективної організації заходів цивільного захисту,  мобілізаційної підготовки  судів та територіальних управлінь ДСА України.

У підсумку наради т. в. о. Голови ДСА України та заступники Голови відповіли на питання представників територіальних управлінь.

 

Пресслужба ДСА України