flag Судова влада України

Отримуйте інформацію лише з офіційних джерел

Єдиний Контакт-центр судової влади України 044 207-35-46

Бюджетний Комітет погодив додаткове фінансування для місцевих та апеляційних судів. Перший крок - 742 мільйони гривень!

20 травня 2021, 09:41

Комітет Верховної Ради України з питань бюджету на засіданні, що відбулося 19 травня 2021 року, одноголосно підтримав збільшення видатків на забезпечення здійснення правосуддя місцевими та апеляційними судами в сумі 742 млн гривень.

Законопроект рекомендований Комітетом до прийняття в другому читанні в цілому з урахуванням техніко-юридичних правок та правки народних депутатів України Сергія Демченка та Івана Крулька.  

"Підтримка членами Комітету Верховної Ради України з питань бюджету змін до головного кошторису держави, які передбачатимуть збільшення фінансового забезпечення судів, зокрема виплат на заробітну плату та нарахувань на неї працівникам апарату судів, – це свідчення розуміння проблеми, що виникла в судах через недостатнє фінансування судової влади, та приклад ефективного і конструктивного пошуку шляхів для врегулювання проблемних питань", - прокоментував рішення парламентарів т. в. о. Голови ДСА України Олексій Сальніков після засідання Комітету.

Олексій Сальніков також уточнив, що після внесення народними депутатами України техніко-юридичних правок до законопроекту обсяг фінансування зріс з 600 до 742 млн грн, де 142 млн грн, це кошти, що раніше виділені Вищому антикорупційному суду і Вищому суду з питань інтелектуальної власності, який наразі не здійснює правосуддя. Вказані кошти будуть перерозподілені місцевим загальним та апеляційним судам.

Т. в. о. Голови ДСА України зазначив, що 742 млн грн будуть використані на виплату заробітної плати працівникам апарату судів, нарахувань на заробітну плату, а також на придбання поштових марок, конвертів, паперу, оплату поштових послуг тощо.

Олексій Сальніков висловив вдячність народним депутатам України, зокрема, членам Комітетів Верховної ради України з питань правової політики та з питань бюджету, представникам Міністерства фінансів України за підтримку ініціатив ДСА України та розумінням важливості питань належного фінансового судової системи України.

"Ми з надією дивимося в майбутнє і сподіваємося, що народні депутати України підтримають зміни до бюджету, які запропоновані профільним і бюджетним Комітетами Верховної Ради України. Очікуємо на голосування", – підсумував Олексій Сальніков.

Пресслужба ДСА України