flag Судова влада України

Отримуйте інформацію лише з офіційних джерел

Єдиний Контакт-центр судової влади України 044 207-35-46

Олексій Сальніков: "Підтримка пропозицій про збільшення фінансування судів свідчить про розуміння проблеми законодавцями"

24 травня 2021, 17:30

Т. в. о. Голови ДСА України Олексій Сальніков зустрівся з головами Херсонського та Миколаївського апеляційних судів Олександром Коровайком та Миколою Міняйлом.

Зустріч була неформальна, у вихідний день, але її дієвість від цього не зменшилась, позаяк було обговорено важливі питання поточного стану організації діяльності та матеріально-технічного забезпечення судів. До обговорення цих питань долучився також народний депутат України  Павло Павліш, який очолює робочу групу при Комітеті Верховної Ради України з питань правової політики, яка активно працює над розробкою концепції реорганізації місцевих загальних судів у  зв’язку з утворенням та ліквідацією районів відповідно до постанови Верховної Ради України  № 807-IX від 17.07.2020.  А тому його участь у робочій зустрічі мала особливу актуальність.

Зокрема, Олексій Сальніков зосередився на потенціалі, необхідному для успішного вирішення окреслених проблем забезпечення судів задля поліпшення доступу громадян до правосуддя, належного здійснення судочинства, а також створення ефективної мережі окружних судів з огляду на утворення нових районів у межах Херсонської та Миколаївської областей.

Крім того, окрему увагу було приділено проблемним питанням впровадження Єдиної судової інформаційно-телекомунікаційної системи (ЄСІТС), зокрема потребі в додаткових коштах для здійснення модернізації існуючої комп’ютерної мережі судів.

"Проблеми фінансового і матеріально-технічного забезпечення діяльності місцевих та апеляційних судів зараз знаходяться під пильною увагою і народних депутатів і в Кабінеті Міністрів України. Зрозуміло, що водночас і в усіх судах ми їх зараз вирішити не зможемо і на це є об'єктивні причини, але те, що Комітет Верховної Ради України з питань бюджету підтримав пропозиції ДСА України щодо збільшення фінансового забезпечення через зміни до державного бюджету, є свідченням глибокого розуміння проблеми і пошуку шляхів її вирішення", - підсумував Олексій Сальніков.

Він також зазначив, що подібні зустрічі на місцях сприяють налагодженню стійких ділових контактів та є індикатором сприйняття дій представників вищих органів влади щодо врегулювання складної ситуації з фінансуванням судової влади.

"Я особисто зазначу, що ми рухаємося в правильному напрямку і спільними зусиллями зможемо подолати всі негаразди. З метою глибшого розуміння ситуації в різних регіонах України планую найближчим часом здійснити робочі поїздки також до судів інших областей", - сказав т. в. о. Голови ДСА України.

Пресслужба ДСА України