flag Судова влада України

Отримуйте інформацію лише з офіційних джерел

Єдиний Контакт-центр судової влади України 044 207-35-46

МОЗ внесло суддів та працівників апарату судів у перелік вакцинальних груп

26 травня 2021, 15:11

Міністерством охорони здоров'я України підтримано звернення Державної судової адміністрації України щодо внесення змін Дорожньої карти з впровадження вакцини від гострої респіраторної хвороби COVID-19, спричиненої коронавірусом SARS-CoV-2, та доповнено цільові групі для вакцинації від коронавірусної хвороби на ІІІ етапі судами, - про це йдеться в листі, що надійшов від МОЗ України.

Зазначимо, що Державна судова адміністрація Україна спільно з органами суддівського самоврядування неодноразово висловлювала занепокоєння щодо збільшення кількості захворювань як на державному рівні, так і серед працівників органів правосуддя, які забезпечують конституційне право громадян на справедливий суд.

У зверненнях зазначалося, що у зв’язку з неможливістю припинення процесу здійснення правосуддя, а суди в Україні не припиняли свою роботу впродовж усього періоду пандемії, слід невідкладно вжити заходів для охоплення суддів, працівників апарату судів та працівників органів та установ у системі правосуддя вакцинацією проти COVID-19 у числі першочергових груп населення.

У відповідь на лист Міністерства охорони здоров’я України, у ДСА України розпочалася підготовка списків працівників органів та установ системи правосуддя, які виявлять бажання вакцинуватися від COVID-19.

«Виконання такого масштабного організаційного завдання стане першим кроком на шляху великої роботи по захисту суддів, працівників апарату судів та відвідувачів суду від коронавірусної хвороби та сприятиме безперебійному здійсненню правосуддя», - зазначив т. в. о. Голови ДСА України Олексій Сальніков.

Пресслужба ДСА України