flag Судова влада України

Отримуйте інформацію лише з офіційних джерел

Єдиний Контакт-центр судової влади України 044 207-35-46

Т.в.о. Голови ДСА України Олексій Сальніков з робочим візитом відвідав Хмельниччину

14 червня 2021, 08:31
 
Т.в.о. Голови ДСА України Олексій Сальніков з робочим візитом відвідав Хмельниччину

Внести зміни до Державного бюджету України та збільшити бюджетні призначення для забезпечення діяльності органів системи правосуддя – на сьогодні це єдиний спосіб розв'язання фінансових проблем судової гілки влади. Про це заявив т.в.о. Голови Державної судової адміністрації України Олексій Сальніков. 11 червня він перебував з робочим візитом на Хмельниччині.
За словами Олексія Сальнікова, для того, щоб у всіх судах забезпечити виплату основних складових заробітної плати працівникам апарату та нарахування, а також вистачало коштів на оплату комунальних послуг, енергоносіїв, інші видатки судів додатково необхідно від 1,5 до 2 млрд гривень. Проект Закону України "Про внесення змін до Закону України "Про Державний бюджет України на 2021 рік" передбачає збільшити бюджетні призначення для місцевих та апеляційних судів лише на 742 млн грн.
Під час візиту т.в.о. Голови ДСА України також обговорив з представниками судової влади регіону питання матеріально-технічного забезпечення судових установ та майбутню карту судів Хмельницької області, відвідав об’єкт незавершеного будівництва Будинку правосуддя у м. Кам’янці-Подільському, Ярмолинецький районний суд, Дунаєвецький районний суд, Хмельницький міськрайонний суд, Хмельницький апеляційний суд.
Про шляхи врегулювання питання критичного недофінансування судової влади, оптимізацію мережі судів України та про вакцинацію суддів і працівників апарату суду – говорили з Олексієм Сальніковим у студії проєкту апеляційного суду «Феміда в деталях. TALK».

 

За інформацією Хмельницького апеляційного суду

Пресслужба ДСА України