flag Судова влада України

Отримуйте інформацію лише з офіційних джерел

Єдиний Контакт-центр судової влади України 044 207-35-46

На базі Чернігівського апеляційного суду відбулося відкриття літньої школи судової практики

13 липня 2021, 16:25

На базі Чернігівського апеляційного суду відбулося відкриття Літньої школи судової практики для здобувачів вищої освіти за освітньою програмою «Право».

В рамках Комунікаційної програми Державної судової адміністрації України та на запрошення керівниці апарату  Чернігівського апеляційного суду у відкритті заходу та спеціальному тренінгу для студентів взяла участь головний спеціаліст пресслужби ДСА України Ольга Какауліна.

Досвідчена фахівчиня з комунікацій провела з учасниками заходу розширений тренінг за темою: «Ефективне планування». На заняттях студенти отримали перші навички ефективної комунікації та управління часом, працювали в командах та виконували практичні завдання. Особливу увагу було приділено підвищенню медіаграмотності та протидії дезінформації.

«Це дуже важливо зараз, особливо для молоді, для якої соціальні мережі є невід’ємною частиною життя, розуміти роль медіа, як вони працюють, чому медіа можуть говорити неправду та як відрізнити правдиву інформацію від фейків та маніпуляцій», - прокоментувала обрану тематику майстер-класу Ольга Какауліна.

Загалом відібрані для навчання студенти отримали можливість пройти навчання у Літній школі в форматі тритижневого навчального марафону.  Протягом всього часу стажисти побувають у судових засіданнях, в тому числі інших судів, зустрінуться з суддями, адвокатами, прокурорами, а також ознайомляться з роботою працівників апарату Чернігівського апеляційного суду.

Літня школа юридичної практики на базі Чернігівського апеляційного суду працює щоліта, починаючи з 2014 року. Мета - надання допомоги у формуванні професійної орієнтації молоді регіону, підвищення правової культури, а також популяризації професії судді та підвищення рівня довіри до судової влади.

 

Пресслужба ДСА України