flag Судова влада України

Отримуйте інформацію лише з офіційних джерел

Єдиний Контакт-центр судової влади України 044 207-35-46

Олексій Сальніков підписав наказ про введення Контакт-центру судової влади у дослідну експлуатацію

14 липня 2021, 08:34

13 липня 2021 року Т.в.о. Голови Державної судової адміністрації України Олексій Сальніков підписав наказ "Про введення Контакт-центру органів судової влади та служби технічної підтримки користувачів Єдиної судової інформаційно-телекомунікаційної системи в дослідну експлуатацію2.

Зокрема, документом наказується запровадити з 15 липня 2021 року в дослідну експлуатацію Контакт-центр органів судової влади та служби технічної підтримки користувачів Єдиної судової інформаційно-телекомунікаційної системи, як складової центральної системи Єдиної судової інформаційно-телекомунікаційної системи.

Відповідно до наказу Державному підприємству "Центр судових сервісів"  (ДП "ЦСС") доручено забезпечити:

- консультативну та дистанційну підтримку з технічних питань щодо функціонування відкритого середовища Єдиної судової інформаційно-телекомунікаційної системи;

- надання довідково-консультативної допомоги громадянам, підприємствам, установам, організаціям з питань, що стосуються діяльності ДСА України та/або територіальних управлінь ДСА України (адрес та контактних телефонів судових установ, розкладу роботи та розкладу прийому громадян; стану розгляду судових справ; розрахунку судового збору та можливі способи його сплати та повернення судового збору; надання інформації про перелік можливих державних установ, що надають правову (безкоштовну) допомогу в разі виникнення юридичних питань.

Також ДП "ЦСС" має забезпечити прийом та реєстрацію заяв і скарг громадян, підприємств, установ, організацій з питань, що стосуються діяльності ДСА України та/або територіальних управлінь ДСА України.

Наказом встановлено перелік структурних підрозділів ДСА України разом з  ДП "ЦСС" та термін - не пізніше 30 робочих днів з дня його видання - розробити проект Порядку роботи Контакт-центру органів судової влади та служби технічної підтримки користувачів Єдиної судової інформаційно-телекомунікаційної системи.

До затвердження цього Порядку Державне підприємство "ЦСС" має керуватися вимогами, визначеними в Порядку роботи "гарячої" телефонної лінії Державної судової адміністрації України, затвердженому наказом ДСА України від 16.11.2016 № 233.

 

Пресслужба ДСА України