flag Судова влада України

Отримуйте інформацію лише з офіційних джерел

Єдиний Контакт-центр судової влади України 044 207-35-46

Обговорено актуальні питання забезпечення діяльності Північного апеляційного господарського суду

21 липня 2021, 13:00

21 липня 2021 року т. в. о. Голови ДСА України Олексій Сальніков із робочим візитом відвідав Північний апеляційний господарський суд.

Під час візиту до суду відбулась робоча нарада з керівництвом Північного апеляційного господарського суду, під час якої обговорено актуальні питання забезпечення діяльності суду.

Зокрема, йшлося про оплату праці працівників апарату суду та пов'язаний з цим відтік кваліфікованих кадрів із системи правосуддя. Також обговорено питання недофінансування поточних витрат суду, а саме недостатню кількість коштів на закупівлю марок та інших витратних матеріалів для потреб суду.

 

 

 

 

«Наразі потреба в коштах на заробітну плату працівників апарату суду ствновить 2, 5 млн гривень на місяць, тоді як задовольняється ця потреба лише на рівні 900 тис. гривень на місяць. Потреба в марках та інших поточних витратах складає більш як 500 тис. гривень на місяць, а кошти на це відсутні, хоча за півроку судом отримано більш як 110 млн грн судового збору», - відзначив під час оперативної наради голова Північного апеляційного господарського суду Олег Хрипун.

Очільники Північного апеляційного господарського суду ознайомили Олексія Сальнікова з основними показниками діяльності суду за останнє півріччя та поінформували про першочергові проблеми, що потребують невідкладного розв‘язання.

Т. в. о. Голови ДСА України відзначив, що ознайомчі візити до судів є необхідними при обговоренні питань діяльності та організаційно-технічного забезпечення суду, адже ситуація, так би мовити, «зсередини» виглядає дещо інакше, ніж про неї говорять навколо, а також стають більш виразними питання для першочергового вирішення в діяльності кожного суду, адже для  регіону в цілому та конкретного суду такі питання є як спільними, так і індивідуальними.

Олексій Сальніков подякував голові Північного апеляційного господарського суду за принципову позицію в питаннях діяльності суду та бажанні зберегти високопрофесійний колектив та поліпшити роботу суду.