flag Судова влада України

Отримуйте інформацію лише з офіційних джерел

Єдиний Контакт-центр судової влади України 044 207-35-46

Управлінські команди судів Закарпаття удосконалювали навички комунікації

19 серпня 2021, 16:46

19 серпня 2021 року тимчасово виконуючий обов’язки Голови ДСА України Олексій Сальніков взяв участь у семінарі для голів та керівників апаратів судів Закарпатської області на тему: "Підвищення культури спілкування задля зміцнення потенціалу організації" та виступив спікером на тему: "Засади ефективної комунікації управлінської команди суду з ДСА України".  Семінар організовано ДСА України спільно з Проєктом ЄС "Право-Justice" у рамках реалізації Нової фази Ініціативи "Модельні суди".

У вітальному слові Олексій Сальніков подякував експертам Проєкту ЄС "Право-Justice" за співпрацю та особливу увагу до питання внутрішньої комунікації в суді та, зокрема, взаємовідносин голова суду - керівник апарату. "Ефективна команда у суді голова суду-керівник апарату формують продуктивну роботу всього суду. У всі часи, а особливо в період реалізації судової реформи, голови судів та судові адміністратори повинні бути ініціативними, прогресивними та готовими до змін лідерами", – сказав пан Олексій.

Також з вітальним словом виступили головна міжнародна експертка з питань судової реформи Проєкту ЄС "Право-Justice" Анна Адамська-Галлант та директорка Львівського регіонального відділення Національної школи суддів України Оксана Польна.

Міжнародний експерт Проєкту ЄС "Право-Justice"  Ярослав Гвіздак наголосив, що "працівники суду – перлини в короні судочинства" та розповів про власний досвід роботи з колективом суду.

Під час виступу з презентацією Олексій Сальніков наголосив учасникам, що "важливо пам’ятати, що ефективна команда – це поєднання енергій. Якщо ви в команді, немає нічого неможливого, адже ви досягаєте успіху завдяки злиттю енергій кожного окремого працівника. Сума спільного ефекту завжди більша, ніж просто арифметична сукупність потенціалів. У команді та з командою ви завжди маєте приріст. Звичайно, що при цьому, ефективна управлінська  команда суду повинна не лише володіти навичками менеджера, лідера, а й уміти швидко знаходити спільну мову з колективом, громадянами, журналістами, використовувати сучасні інформаційні технології в забезпеченні судового процесу. Адже головною метою спілкування є досягнення взаєморозуміння між його учасниками та організація взаємодії."

Також тимчасово виконуючий обов’язки Голови ДСА України обговорив з учасниками семінару питання комунікації судів з ДСА України та її територіальним управлінням, отримання зворотного зв’язку,  проблемні питання та перспективи організаційного і фінансового забезпечення діяльності судів, стану приміщень судів Закарпаття, цифровізації правосуддя. Не оминули і тему оптимізації мережі судів. Т. в. о. голови ДСА України представив присутнім аналіз веб-сайтів судів Закарпаття, навівши хороші зразки активних комунікацій та не дуже вдалі приклади публікацій.

Про внутрішню та зовнішню комунікацію як частину організаційної культури  учасникам конференції розповіла національна експертка Проєкту ЄС "Право-Justice" Оксана Лесик.

Управлінські команди отримали нові знання, цікавий досвід, що дозволять створити нові підходи до виконання щоденних завдань та ефективного застосування отриманого досвіду. Також учасники семінару мали змогу закріпити теоретичні знання під час розв’язання ситуативних завдань. 

Учасникам семінару вручені  сертифікати Національної школи суддів України про участь у навчанні.

Пресслужба ДСА України за матеріалами робочої поїздки