flag Судова влада України

Отримуйте інформацію лише з офіційних джерел

Єдиний Контакт-центр судової влади України 044 207-35-46

«Завдяки ефективній роботі Українсько-канадського Проєкту судова система стає все більш прозорою та наближеною до людей», - Людмила Гізатуліна

17 вересня 2021, 09:02

16 вересня 2021 року в режимі відеоконференції відбулося підсумкове онлайн-засідання Керівного комітету Українсько-канадського Проєкту підтримки судової реформи (SJRP), під час якого підсумовано роботу системи органів правосуддя за п’ять років діяльності проєкту в Україні.

У роботі відеоконференції з української сторони взяли участь: виконувач обов’язків Голови Вищої ради правосуддя Олексій Маловацький, заступниця Голови Державної судової адміністрації України Людмила Гізатуліна, Голова Служби судової охорони Валерій Бондар, заступник керівника секретаріату Вищої кваліфікаційної комісії суддів України Олександр Биструшкін, ректор Національної школи суддів України Микола Оніщук та інші представники судової влади України.

Канадську сторону представляли виконавча директорка Національного суддівського інституту Канади Даніелл Мей-Куконато, директорка Програми розвитку в Україні Посольства Канади в Україні Ешлі Малруні, директор відділу міжнародних програм Офісу Уповноваженого з федеральних судових справ Канади Олег Шаков, старша керівниця Управління міжнародних програм Офісу Уповноваженого з федеральних судових справ Канади Наталія Городецька, директор Українсько-канадського Проєкту підтримки судової реформи Любомир Маркевич та інші.

Відкриваючи роботу відеоконференції, виконавча директорка Національного суддівського інституту Канади Даніелл Мей-Куконато зазначила, що в час великих змін і трансформацій в Україні, у час обмежень, пов’язаних із пандемією Covid-19, Проєкт зробив вагомий внесок у впровадження судової реформи в Україні. А директорка Програми розвитку в Україні Посольства Канади в Україні Ешлі Малруні подякувала представникам всіх інституцій судової влади України за велику вмотивованість та активність у впровадженні інституційних змін системи українського правосуддя.

Заступниця Голови Державної судової адміністрації України під час засідання відзначила основні здобутки, котрі спільно з Проеткм вдалося досягти за п‘ять років. Зокрема, Людмила Гізатуліна наголосила, що Державна судова адміністрація України у партнерстві з Проектом підтримки судової реформи впроваджувала заходи, спрямовані на покращення адміністрування судів, забезпечення належних умов для безперебійної роботи суду, надання судами високопрофесійних послуг, орієнтованих на потреби громадян.

За словами заступниці Голови ДСА України, значна увага в діяльності з Проєктом приділялася інтегруванню гендерного підходу в інституційну політику, зміцненню інституційного потенціалу ДСА України, готовності судів до надзвичайних ситуацій та забезпечення безперервної роботи суду, інше.

«Сьогодні, в умовах епідемії коронавірусної інфекції, коли порушився  звичний режим  роботи судів, всім стало зроумілим, що ключовим аспектом успішної роботи суду, особливо в критичних умовах, є готовність до таких неординарних ситуацій та ефективне управління судом, - якраз ці питання і були пріоритетними у діяльності ДСА України та Українсько-канадського Проєкту підтримки судової реформи», - наголосила Людмила Гізатуліна.

Висловлюючи слова подяки Проєкту за довготривалу та плідну діяльність, заступниця Голови ДСА України зауважила, що завдяки ефективній роботі Українсько-канадського Проєкту судова система стає все більш прозорою та наближеною до людей.

Під час засідання Керівного комітету Проекту учасникти детально розглянули досягнення Українсько-канадського Проєкту підтримки судової реформи, зокрема, поведінкові й інституційні зміни: збільшення цілісності та гендерної чутливості застосування права судовою системою України, підвищення рівня прозорості й об’єктивності відбору суддів і дисциплінарних процедур, ефективності та реагування на потреби клієнтів судового адміністрування тощо.

Учасники відеоконференції висловили сподівання, що Українсько-канадський Проєкт підтримки судової реформи (SJRP) і надалі продовжуватиме свою роботу, допомагаючи успішно завершити судову реформу в Україні.