flag Судова влада України

Отримуйте інформацію лише з офіційних джерел

Єдиний Контакт-центр судової влади України 044 207-35-46

Олексій Сальніков: «До кінця року 360 млн. грн. понадпланових надходжень плануємо виплатити працівникам апарату судів»

17 вересня 2021, 15:23

«До кінця 2021 року ми очікуємо понадпланові надходження від судового збору у сумі приблизно 800 млн гривень. 360 млн грн. з них ми плануємо розподілити на виплати заробітних плат працівникам апарату судів та судових установ».

Про це 17 вересня 2021 року заявив т.в.о. Голови ДСА України Олексій Сальніков під час проведення виїзного засідання комітету Верховної Ради України з питань правової політики у м. Херсон. Олексій Сальніков нагадав, що на 2021 рік бюджетом для судової гілки влади було передбачено виділення 16,4 млрд.грн. Вища рада правосуддя після звернення ДСА України погодила проведення перерозподілу коштів на суму 246 млн.грн. За словами очільника ДСА України, вони також будуть спрямовані на виплату зарплати працівникам апарату судів. 

Олексій Сальніков подякував народним депутатам парламентського комітету з питань правової політики, Вищій раді правосуддя, Раді суддів України та міжнародним партнерам за розуміння та підтримку у вирішенні питань фінансування судової гілки влади. Загалом на засіданні виїзного Комітету Верховної Ради України з питань правової політики була заслухана інформація створених у Комітету робочих груп, які займаються підготовкою законопроекту про зміни системи місцевих судів на території України у зв’язку з утворенням (ліквідацією) районів,  а також з питань забезпечення належного фінансування судової влади в Україні. 

Пресслужба ДСА України