flag Судова влада України

Отримуйте інформацію лише з офіційних джерел

Єдиний Контакт-центр судової влади України 044 207-35-46

У важкій боротьбі збірна ДСА України одержала третю перемогу в турнірі із розіграшу Кубка «Феміди»

24 вересня 2021, 08:23

Ввечері 23 вересня 2021 року збірна команда ДСА України «Феміда» провела третій матч в рамках турніру з мініфутболу серед суддів і працівників судів, інших органів та установ системи правосуддя із розіграшу Кубка «Феміди».

Це був 6-й день матчів групового етапу. На футбольних полях зійшлися на поєдинки: «Прилуцька Феміда» із Господарським судом міста Києва та Касаційним господарським судом, «Феміда Полтавщини» із Святошинським районним судом міста Києва та «Черкаською Фемідою», Вищий антикорупційний суд з командою «Київська Русь», Касаційний адміністративний суд з «КАС». Збірна команда ДСА України «Феміда» мала зустріч з колегами із Верховного Суду.

Зважаючи на попередні упевнені перемоги суперника, наша команда обрала тактику захисту та миттєвих контратак. Перші 10 хвилин першого тайму пройшли переважно на половині поля ДСА України. Але вже на 11-й хвилині свій шанс реалізував нападник «Феміди» Андрій Ващенко. Після вдало відібраного м’яча захисниками, він отримав верхній пас і, прорвавши растягнуту по флангам оборону, чітко пробив у створ воріт суперника. 

Вболівальники «Феміди», які потужно підтримували своїх кумірів фанівськими «хлопавками» та «гудєлками», просто вибухнули радощами та підбадьорюючими закликами. А п’ятеро дівчат з різних структурних підрозділів ДСА України, але на одне ім’я – Тетяна (Опанасюк, Залевська, Завора, Добровенко, Сагайдачна), упевнено заполонили навколишній повітряний простір динамівської тренувальної бази позитивними переможними емоціями.  

Після пропущеного гола команда Верховного Суду майже вдвічі посилила тиск на гравців «Феміди», намагаючись взяти штурмом ворота. Проте чітка, добре скоординована оборона та майстерна гра голкіпера Вадима Чанова розбивала та «замилювала» усі плани та старання опонентів.

Зайшовши всією командою на половину поля «Феміди», супротивник так захопився атакуючими діями, що знов пропустив момент відбору м’ячу і прориву Олександра Савчука до воріт опонентів. Удар – гол! Але суддя не зарахував його, пославшись на якесь порушення.

На 5-ти хвилинній перерві між таймами команди отримали нові настанови та плани на поєдинок. Але це вже не вплинуло на загальний хід гри: команда Верховного Суду атакувала, «Феміда» вміло захищалася та контратакувала.

Зростаюче напруження у грі призвело до окремих моментів неспортивної поведінки. Тому кілька разів суддя вимушений був зупиняти поєдинок, наказувати команди штрафними ударами та роздавав жовті картки гравцям.

Тим не менш, рахунок гри не змінився і після фінального свистка футболісти «Феміди» переможно залишили поле з рахунком 1:0.

«Це була дійсно цікава, захоплююча гра. Команди були майже рівні за потенціалом. Але цього разу фортуна була на боці нашої «Феміди», - сказав за підсумками матчу т.в.о. Голови ДСА України Олексій Сальніков, який разом з усіма вболівав за свою команду.   

Пресслужба ДСА України