flag Судова влада України

Отримуйте інформацію лише з офіційних джерел

Єдиний Контакт-центр судової влади України 044 207-35-46

Запрошуємо до участі в навчальному онлайн курсі з питань судової комунікації

03 листопада 2021, 15:33

Повідомляємо, що в рамках реалізації ініціативи "Модельні суди" Проекту ЄС "Право – Justice"  розпочато реєстрацію на курс "Модельні рішення для комунікації українських судів", який розроблений міжнародними та національними експертами Проекту ЄС "Право – Justice". Тренерами та лекторами стануть міжнародні та національні експерти з великим практичним досвідом комунікацій.

Навчальний курс розроблений для суддів-спікерів, прессекретарів суду, а також всіх, хто працює з комунікацією у сфері правосуддя та судочинства.

Метою курсу є покращення комунікації судової системи із громадськістю, формування позитивного іміджу судових інституцій серед стейкхолдерів та широкої громадськості, підвищення довіри до судової системи. Навчальний курс розкриває такі теми, як публічні стратегічні комунікації судів, особливості внутрішніх комунікацій, побудова комунікаційної команди, робота з медіа та соціальними мережами, кризові комунікації.

Курс розпочнеться 18 листопада 2021 року та передбачає проведення 8 вебінарів (двічі на тиждень) на платформі Zoom.

Реєстрація на курс до 8 листопада 2021 року включно за посиланням https://cutt.ly/qRBH9xm.

Результати відбору будуть повідомлені заявникам 11 листопада 2021 року на e-mail. Посилання для участі та детальну програму Проектом ЄС "Право – Justice"  буде надіслано відібраним учасникам.

Довідково:

Проект ЄС "Право-Justice", який впроваджується за фінансової підтримки Європейського Союзу, спрямований на консолідацію загальноєвропейських реформ у сфері юстиції. Проект, що об’єднує експертів із різних країн-членів ЄС, триватиме до кінця 2022 року. Основними напрямами роботи Проекту, серед іншого, є: надання допомоги державним органам України в процесі відновлення судової системи, добір нових суддів, створення Ради судової реформи, реформування реєстрів та електронного правосуддя тощо.

У межах Проекту ЄС "Право-Justice" реалізовується підкомпонент 2.3 "Модельні суди", який має на меті підвищення ефективності правосуддя, якості обслуговування клієнтів, покращення комунікації, підвищення безпеки та підтримку вразливих людей в українських судах. В модельних судах  заплановано впроваджувати кращий європейський досвід із судового адміністрування. Суди  учасники ініціативи "Модельні суди":  Вишгородський районний суд Київської області, Галицький районний суд міста Львова, Ковельський міськрайонний суд Волинської області, Краматорський міський суд Донецької області, Корольовський районний суд міста Житомира, Лозівський міськрайонний суд Харківської області. Планується, що вдалий досвід модельних судів буде поширений на всі українські суди.

З березня по грудень  2021 року Проект реалізовує Нову фазу Ініціативи "Модельні суди", яка покликана об’єднати кращий міжнародний та український досвід, а також стати майданчиком для обміну добрими практиками, спрямованими на покращення доступності, клієнтоорієнтованості та безпеки судів. В березні Проектом оголошено конкурс на добір 50 судів, але зважаючи на велику кількість судів, які виявили бажання долучитись  до Ініціативи,  прийнято рішення про збільшення кількості учасників нової фази Ініціативи "Модельні суди" до 70. Станом на 24 березня 2021 р. в Україні 75 модельних судів (6 – які визначені модельними в 2018 році, 69 – нова фаза Ініціативи). Крім того, до нової фази Ініціативи учасником долучилась Національна школа суддів України.