flag Судова влада України

Отримуйте інформацію лише з офіційних джерел

Єдиний Контакт-центр судової влади України 044 207-35-46

Фасад приміщення ДСА України оздоблено скульптурою

23 листопада 2021, 16:34

На фасаді приміщення Державної судової адміністрації України, що знаходиться за адресою: Липська, 18/5, встановлено мініатюрну скульптуру, присвячену Миколі Бунге.

Мініскульптура «Микола Бунге» є однією з п‘яти скульптурок, присвяченим меценатам та 31 мініатюрою, встановленою туристичним проектом історія Києва в бронзових мініскульптурах «Шукай!».

Кожна із встановлених скульптур має табличку з QR-кодом, за допомогою якого можна дізнатися про зображення скульптури, прочитати історичну довідку. Інформація доступна українською та англійською мовами. Мініскульптури внесені до екскурсійних маршрутів та інтерактивних екскурсійних карт.

Оскільки будинок на Липській 18/5 є пам‘яткою історії, містобудування та архітектури місцевого значення – «Будинок міського початкового училища ім. М. Бунге» охоронний номер № 421-Кв, то відповідно до Закону України «Про охорону культурної спадщини» проведення будь-яких робіт потребує погодження із відповідним органом охорони культурної спадщини.

Мініскульптуру встановлено туристичним проектом історія Києва в бронзових мініскульптурах «Шукай!» за згоди ДСА України та за погодженням Департаменту культурної спадщини виконавчого органу Київської міської ради (Київської міської державної адміністрації). Меценатом серії скульптур є Благодійний фонд Zagoriy Foundation.