flag Судова влада України

Отримуйте інформацію лише з офіційних джерел

Єдиний Контакт-центр судової влади України 044 207-35-46

Олексій Сальніков:«Збільшення фонду заробітної плати працівникам апаратів судів – один із пріоритетів нашої діяльності»

08 грудня 2021, 16:59

7 грудня 2021 року Міністерством фінансів України затверджені зміни до річного розпису бюджету на 2021 рік та збільшені бюджетні асигнування на заробітну плату працівників апаратів місцевих загальних судів на 60,2 млн грн та нарахування на оплату праці на 12,2 млн гривень (за спеціальним фондом державного бюджету за рахунок понадпланових надходжень від сплати судового збору).

«Збільшення фонду оплати праці дозволяє нам забезпечити середньорічний рівень стимулюючих виплат працівникам апаратів місцевих загальних судів на рівні не нижчому, ніж 25 % посадового окладу», - прокоментував збільшення асигнувань т. в. о. Голови ДСА України.

Олексій Сальніков зауважив, що Державна судова адміністрація України також звернулась до Вищої ради правосуддя щодо збільшення планових показників за спеціальним фондом державного бюджету за рахунок понадпланових надходжень від сплати судового збору на оплату праці працівникам апаратів судів у сумі 160,2 млн гривень.

«Все це дозволить додатково збільшити розмір стимулюючих виплат у судах, бо основне завдання – це збільшення фонду оплати праці працівників апаратів судів. 16 листопада 2021 року у Верховній Раді України зареєстровано проект Закону України «Про внесення змін до ЗУ «Про внесення змін до Закону України «Про судоустрій і статус суддів» щодо врегулювання питання оплати праці працівників судів». Все рухається не так швидко, але йдемо вперед. Працюємо далі», - підкреслив Олексій Сальніков.

Пресслужба ДСА України