flag Судова влада України

Отримуйте інформацію лише з офіційних джерел

Єдиний Контакт-центр судової влади України 044 207-35-46

Олексій Сальніков, т. в. о. Голови ДСА України: "2021 рік був складним, але ми заклали основи для успішного вирішення більшості проблемних питань"

20 січня 2022, 09:37

Підбиваючи підсумки 2021 року, т. в. о. Голови Державної судової адміністрації України Олексій Сальніков зазначив: "2021 рік був складним для судової влади, але ми заклали основи для успішного вирішення більшості проблемних питань".

Попри складні умови, в яких перебуває судова влада - недофінансування, пандемія, у 2021 році спільними зусиллями нам вдалось запустити вже три підсистеми Єдиної судової інформаційно-телекомунікаційної системи: "Електронний кабінет", "Електронний суд", підсистему відеоконференцзв’язку, які діють з 5 жовтня.

Повністю підтримуючи ініціативи Президента України Володимира Зеленського в найкоротші терміни ДСА України у співпраці з Мінцифри в цьому році реалізувала проект щодо надсилання в мобільному застосунку "Дія" повідомлень про дату та час проведення судових засідань. 25 грудня 2021 року розпочато надсилання таких повідомлень.

На сьогодні завдяки плідній співпраці з Вищою радою правосуддя, Радою суддів України, ДСА України та активній підтримці народних депутатів України бюджетні призначені збільшено до 17,3 млрд гривень.

Бюджетом на 2022 рік для ДСА України як головного розпорядника коштів на сьогодні передбачено 19,03 млрд гривень. Це наші спільні досягнення.

При активній підтримці робочої групи з питань фінансування судової влади, що діє під керівництвом народного депутата України Сергія Демченка при Комітеті Верховної Ради України з питань правової політики на розгляд Парламенту внесено проєкт Закону України щодо оплати праці працівників апаратів судів (№ 6311).

Законопроєктом пропонується підвищити рівень заробітної плати працівників судів шляхом запровадження єдиних правил та єдиної розрахункової величини для визначення розміру посадового окладу працівника.

За попередніми розрахунками після прийняття проекту закону середня заробітна плата працівника апарату суду становитиме 27 823 грн, в якій лише 20 % від посадового окладу складатиме премія.

Такі зміни забезпечать прогнозований, стабільний та справедливий рівень заробітної плати кваліфікованих працівників, який не буде залежати від економії фонду оплати праці та встановлення стимулюючих виплат.

Пресслужба ДСА України