flag Судова влада України

Отримуйте інформацію лише з офіційних джерел

Єдиний Контакт-центр судової влади України 044 207-35-46

Обговорено напрями співпраці з IDLO в Україні

02 лютого 2022, 15:19

2 лютого 2022 року т. в. о. Голови ДСА України Олексій Сальніков провів робочу зустріч з директором Міжнародної організації права розвитку (IDLO) в Україні Леваном Дучідзе, під час якої обговорено подальші напрями співпраці.

Олексій Сальніков подякував представникам IDLO в Україні за співпрацю в питаннях підтримки забезпечення діяльності Етичної ради, окреслив пріоритети в роботі ДСА України.

Леван Дучідзе повідомив, що Міжнародна організація права розвитку (IDLO) в Україні планує й надалі співпрацювати з ДСА України в питаннях покращення доступу до справедливого суду та підвищення довіри громадськості до органів системи правосуддя. Директор IDLO в Україні, окрім досягнень організації, ознайомив учасників робочої зустрічі з короткостроковими та довгостроковими планами діяльності.

 

 

Також у робочій зустрічі взяли участь: керівник юридичної групи IDLO в Україні Сергій Дрозач, працівниці управління забезпечення діяльності керівництва ДСА України Олена Ігнатченко та Наталія Мокарєва.

Довідково:

Міжнародна організація права розвитку (IDLO) є міжурядовою організацією, що зосереджує увагу на просуванні верховенства права та розвитку, допомагає людям та спільнотам відстоювати свої права та надає урядам країн-партнерів ноу-хау для реалізації верховенства права. IDLO підтримує країни з економікою, що розвивається, і країни з середнім рівнем доходу в зміцненні їх правоздатності і верховенства закону для сталого розвитку та економічних можливостей. IDLO є спостерігачем від Генеральної Асамблеї Організації Об’єднаних Націй, має штаб - квартиру в Римі (Італія) та філію в Гаазі (Нідерланди).

IDLO в Україні восени 2021 року розпочато реалізацію двох Проектів "Підтримка реформи судового врядування в Україні". Проекти реалізуються Урядом Федеративної Республіки Німеччина через Федеральне міністерство закордонних справ. Метою проектів є: зміцнення прозорості та підзвітності судового врядування в Україні; зміцнення ефективності, доброчесності та підзвітності судового врядування в Україні; покращення доступу до справедливого суду та підвищення довіри громадськості до органів системи правосуддя.