flag Судова влада України

Отримуйте інформацію лише з офіційних джерел

Єдиний Контакт-центр судової влади України 044 207-35-46

Державна судова адміністрація України підтримує заявку України на членство в ЄС

08 березня 2022, 09:00

Державна судова адміністрація України підтримує заявку України на членство в Європейському Союзі, про це йдеться в листі, підписаному т. в. о. Голови Олексія Сальнікова до Представництва ЄС в Україні, Офісу Ради Європи в Україні та Проєкту ЄС «Право-justice».

Олексій Сальніков зазначає, що нині, коли Російська Федерація 24 лютого 2022 року розпочала варварську, загарбницьку війну проти України, підтримка європейської спільноти для нашої держав і судової влади, зокрема, надзвичайно важлива.

«Весь світ є очевидцем воєнних дій, в яких гине мирне населення України та руйнується критична інфраструктура держави. Подібні дії Російської Федерації не можуть бути виправданими. Боротьба України з Росією – це боротьба за європейські прагнення української держави, за демократію та економічне процвітання», - наголошує Олексій Сальніков у зверненні.

Очільник ДСА України також зазначає, що з 2014 року в Україні вже багато зроблено на шляху до членства в Європейському Союзі, зокрема, у сфері судочинства. Проводиться судова реформа. З 2017 року працює оновлений Верховний Суд, у 2019 році запрацював Вищий антикорупційний суд, створено Службу судової охорони, триває оцінювання діючих суддів, запрацювала Етична рада з перевірки чинних членів та кандидатів до Вищої ради правосуддя та Конкурсна комісія з добору членів Вищої кваліфікаційної комісії суддів України, проводяться відкриті та прозорі конкурси на державній службі в системі правосуддя, тощо.

«Ми робимо все можливе, щоб продовжувати цю роботу, незважаючи на повномасштабну війну в Україні. Не припинив свою роботу Єдиний державний реєстр судових рішень, який адмініструється ДСА України, працює офіціцний вебпортал судової влади, здійснюють судочинство судді всіх судів, окрім тих, які тимчасово припинили роботу в районах бойових дій. На своїх робочих місцях судді Верховного Суду, Вищого антикорупційного суду, районних судів міста Києва та судів усіх юрисдикцій й інстанцій України, які відправляють правосуддя на тлі регулярних і злочинних повітряних нальотів на місто Київ та всю Україну», - підсумував Олексій Сальніков.

Відтак, від імені Державної судової адміністрації України, як органу, що здійснює організаційне та фінансове забезпечення діяльності органів судової влади, Олексій Сальніков звернувся до європейських інституцій та партнерів з проханням на всіх рівнях підтримувати прагнення держави Україна та українського народу стати повноправними членами Європейського Союзу. «У цьому прагненні й боротьбі проти російських загарбників українці демонструють унікальну єдність, мужність, стійкість, згуртованість, виборюючи та відстоюючи свій вибір і своє майбутнє», - наголосив т. в. о. Голови ДСА України.

Пресслужба ДСА України