flag Судова влада України

Отримуйте інформацію лише з офіційних джерел

Єдиний Контакт-центр судової влади України 044 207-35-46

У ДСА України обговорили питання грошового забезпечення працівників ССО

10 березня 2022, 16:30

10 березня 2022 року в Державній судовій адміністрації України під керівництвом т.в.о Голови Олексія Сальнікова відбулась робоча нарада за участі Голови Служби судової охорони Валерія Бондаря та директора Департаменту фінансово-економічної діяльності, бухгалтерського обліку та звітності ДСА України Віолети Мишкіної, щодо виплати додаткової винагороди співробітникам Служби судової охорони відповідно до постанови Кабінету Міністрів України №168 від 28.02.2022 року.

Цією постановою встановлено, що на період дії воєнного стану військовослужбовцям Збройних Сил, Служби безпеки, Служби зовнішньої розвідки, Головного управління розвідки Міністерства оборони, Національної гвардії, Державної прикордонної служби, Управління державної охорони, Державної служби спеціального зв’язку та захисту інформації, Державної спеціальної служби транспорту, військовим прокурорам Офісу Генерального прокурора, особам рядового і начальницького складу Державної служби з надзвичайних ситуацій, співробітникам Служби судової охорони, особам начальницького складу управління спеціальних операцій Національного антикорупційного бюро та поліцейським виплачується додаткова винагорода в розмірі 30 000 гривень щомісячно.

Як зазначив під час наради Голова Служби судової охорони Валерій Бондар, фонду оплати праці ССО для виплати такої винагороди наразі не вистачає. Загалом, сумарна потреба в коштах для забезпечення виплати такої винагороди співробітникам Служби судової охорони (з нарахуваннями на фонд оплати праці) за лютий-березень поточного року становить 234,3 мільйона гривень.

За інформацією ДСА України (головний розпорядник коштів), Міністерством фінансів України ще не вирішено питання щодо збільшення видатків відповідним розпорядникам бюджетних коштів для забезпечення реалізації цієї постанови. За результатами робочої наради було прийнято рішення звернутись до Міністерства фінансів України щодо вирішення питання збільшення видатків для забезпечення реалізації постанови.

«Ми усвідомлюємо всю відповідальність, яка лягає під час війни на плечі захисників народу та держави, тому, сподіваюсь, вже найближчим часом ми зможемо це питання врегулювати», - наголосив т. в. о. Голови ДСА України Олексій Сальніков.

Пресслужба ДСА України