flag Судова влада України

Отримуйте інформацію лише з офіційних джерел

Єдиний Контакт-центр судової влади України 044 207-35-46

Упродовж тижня співробітниками ССО було затримано 14 осіб, які підозрюються у диверсійно-розвідувальній та протиправній діяльності

16 березня 2022, 14:05

Співробітники Служби судової охорони в умовах україно-російської війни продовжують виконувати завдання з охорони об’єктів судової влади та виконують завдання в системі територіальної оборони держави.

Судові охоронці спільно з іншими правоохоронцями та бійцями територіальної оборони несуть службу на блок-постах, здійснюють патрулювання населених пунктів та залізничних і авто вокзалів, підтримують громадський порядок на вулицях, посилюють охорону важливих державних та комунальних об’єктів: мостів, телевеж і телерадіокомпаній, лікарень, центрів служби крові, великих волонтерських пунктів та центрів надання допомоги переселенцям тощо.

Не дивлячись на вщент зруйновану окупантами адміністративну будівлю Територіального управління Служби у Харківській області, судові охоронці Слобожанщини продовжують охороняти вцілілі об’єкти судової влади області та у складі підрозділів територіальної оборони знищують російських орків, які намагаються зайти в місто і захопити Харків.

Зі зброєю в руках спільно з військовослужбовцями Збройних сил України та Національної гвардії України, поліцейськими та бійцями територіальної оборони боронять свої рідні міста від прориву російської погані й співробітники територіальних управлінь Служби у Сумській, Миколаївській та Чернігівській областях. На їх бойовому рахунку вже не одна одиниця знищеної техніки окупантів.

У Києві, Дніпрі, Запоріжжі та Житомирі судові охоронці беруть активну участь у побудові ефективної оборони міст.

Не менш напружено несуть службу судові охоронці в столиці нашої держави місті Києві та у Західних областях України. Тільки упродовж минулого тижня співробітниками територіальних управлінь Служби судової охорони у Тернопільській та Рівненській областях, у м. Києві та Київській області було затримано 14 осіб, які підозрюються у диверсійно-розвідувальній та протиправній діяльності.

Крім того, Служба судової охорони продовжує брати під свою охорону установи системи правосуддя нашої держави. З початку війни співробітники Служби взяли під свій захист 9 судових установ у п’яти областях України. 

Пресслужба ССО, ДСА України