flag Судова влада України

Отримуйте інформацію лише з офіційних джерел

Єдиний Контакт-центр судової влади України 044 207-35-46

Змінено підсудність для окремих судів Донецької, Харківської та Херсонської областей

18 березня 2022, 16:02

Увага! Розпорядженням Голови Верховного Суду від 18.03.2022 року №11/0/9-22 змінено територіальну підсудність судових справ для окремих судів Донецької, Харківської та Херсонської областей.

Справи Вугледарського міського суду Донецької області розглядатимуться Красногвардійським районним судом міста Дніпропетровська.

Справи Балаклійського районного суду і Куп'янського міськрайонного суду Харківської області будуть підсудні Новомосковському міськрайонному суду Дніпропетровської області.

Справи господарського суду Херсонської області будуть підсудні  господарському суду Одеської області, а Херсонського ОАСу - Одеському ОАС.

Станом на 18 березня 2022 року територіальну підсудність судових справ змінено для 116 судів.

У ДСА України зазначають, що вся інформація на підставі якої приймаються розпорядження "Про зміну територіальної підсудності судових справ в умовах воєнного стану" відповідно до частини сьомої статті 147 Закону України "Про судоустрій та статус суддів", збирається та аналізується у Державній судовій адміністрації України.

Т.в.о. Голови ДСА України Олексій Сальніков наголошує, що здійснення правосуддя у судах, для яких тимчасово змінено територіальну підсудність справ, буде відновлено одразу, як тільки це дозволять умови воєнного часу.

Пресслужба ДСА України