flag Судова влада України

Отримуйте інформацію лише з офіційних джерел

Єдиний Контакт-центр судової влади України 044 207-35-46

Андрій Смирнов: «Система правосуддя України в умовах воєнного стану і війни Росії проти України, демонструє чітку злагодженість дій»

18 березня 2022, 17:40

«Система правосуддя України в умовах воєнного стану і фактичної війни Росії проти України, демонструє чітку злагодженість дій. Щодо здійснення судочинства, то воно не припинене, право громадяни на судовий захист не обмежено, а всі суди, де це можливо, працюють у штатному режимі», - зазначив заступник керівника Офісу Президента України Андрій Смирнов під час спільної наради керівників органів та установ системи правосуддя щодо узгодження дій судової влади в протистоянні збройній агресії РФ проти України.

Загалом, в обговоренні питань, які мають безпосереднє відношення до захисту громадян України та організації роботи судової влади в умовах воєнного стану, взяли участь очільники Державної судової адміністрації України, Служби судової охорони, представники Служби безпеки України.

Особливу подяку Андрій Смирнов висловив суддям та працівникам апарату судів, які з перших днів збройної агресії росії проти України активно долучилися до лав Територіальної оборони та Збройних Сил України по всій державі, що гідне найглибшої поваги.
«Тих, хто став на стежку зради і підриває основи нашої державності, каратимуть з усією суворістю закону. Закон про кримінальну відповідальність за колабораціонізм чинний вже з 15 березня,- підкреслив Андрій Смирнов. - І не приведи Господь, щоб на цю стежку зійшли самі представники судової гілки влади. Застерігаю відразу, жодної толерантності тут не буде.»

Заступник керівника Офісу Президента Андрій Смирнов також наголосив, що вже зараз в органах державної влади розглядаються питання з відновлення судових установ, які були знищенні внаслідок бомбардувань та обстрілів мирних міст і районних центрів України.


Пресслужба ДСА України