flag Судова влада України

Отримуйте інформацію лише з офіційних джерел

Єдиний Контакт-центр судової влади України 044 207-35-46

У ДСА України відновили доступ до Єдиного державного реєстру судових рішень

05 квітня 2022, 16:03

 У Державній судовій адміністрації повідомили про відновлення доступу до Єдиного державного реєстру судових рішень для суддів та працівників правоохоронних органів.

Про це, відповідними листами, вже повідомлені всі суди та територіальні управління ДСА України, а також силові та правоохоронні структури держави.

У ДСА України рішення про обмеження доступу до Єдиного державного реєстру судових рішень (Реєстр) пояснюють запобіганням загрози життю та здоров’ю суддів і учасників судового процесу у період воєнного стану в Україні, а також для забезпечення безпеки щодо цілісності бази даних Єдиного державного реєстру судових рішень (ЄДРСР).

"Технічним адміністратором було обмежено загальний та повний доступ до судових рішень, внесених до Реєстру. Проте, зараз доступ відновлено, хоча певне обмеження таки буде присутнє. Доступ до Реєстру буде надаватися відповідно до списків осіб від голів судів та керівників правоохоронних органів, які визначатимуться користувачів персонально", - зазначає заступник Голови ДСА України Сергій Чорнуцький.

Якщо говорити про суддів, то для можливості поновлення повного доступу до Реєстру та мінімізації можливих загроз для інформаційної безпеки та захисту інформації, а також обмеження кількості осіб, які мають доступ до даних Реєстру, відповідно до розділу IX Порядку ведення Єдиного державного реєстру судових рішень, затвердженого рішенням Вищої ради правосуддя від 19.04.2018 № 1200/0/15-18, необхідно надати адміністратору Реєстру актуальні списки суддів, членів Вищої ради правосуддя, яким необхідно відновити такий доступ.

Разом з тим повідомляється, що повний доступ до Реєстру поки що буде обмежено для працівників апарату судів, секретаріату Вищої ради правосуддя та Вищої кваліфікаційної комісії суддів, а також для суддів тих судів територіальна підсудність справ яких змінена.

Представники правоохоронних та силових структур мають надати адміністратору Реєстру актуальні списки уповноважених осіб, але не більше 2 осіб з кожного органу та з кожного його територіального управління.

Загальним для усіх користувачів Реєстру обов’язковим є термінове інформування адміністратора Реєстру та ДСА України про настання обставин, що потребують скасування доступу до Реєстру, а також про втрату, викрадення чи розголошення облікових даних, наданих для отримання такого доступу.

Загальний доступ на вебпорталі "Судова влада України" поки ще буде обмежено в цілях безпеки.

Пресслужба ДСА України