flag Судова влада України

Отримуйте інформацію лише з офіційних джерел

Єдиний Контакт-центр судової влади України 044 207-35-46

Ресурси ЄСІТС в умовах війни працюють у штатному режимі - ДСА України

08 квітня 2022, 17:50

Державна судова адміністрація України нагадує користувачам Єдиної судової інформаційно-телекомунікаційної системи, що всі її електронні інструменти в умовах воєнного стану працюють у штатному режимі. І саме ресурси ЄСІТС дозволяють забезпечувати сталий і безпечний доступ громадян до правосуддя.

У ДСА України зазначають, що за період з 24 лютого по 8 квітня 2022 року проведено 9 001 судове засідання в режимі відеоконференцзв’язку. У підсистемі за вказаний період зареєстровано 1 810 нових користувачів; відправлено до суду 27 189 заяв/клопотань. У підсистемі за цей період зареєстровано 1 563 нових користувачі;

Контакт-центром судової влади та службою технічної підтримки роботи судів опрацьовано 8 369 звернень, з них 07 квітня опрацьовано та вирішено по суті 265 звернень.

Також за зверненням Державної судової адміністрації України до Мінцифри стосовно необхідності забезпечення судів безперервним зв’язком, судовою системою отримано системи супутникового зв'язку StarLink від компанії SpaceX, які вже використовуються для підтримки роботи критичної інфраструктури й сервісів України.

Також систему Starlink передано для організації резервного каналу передачі даних судової влади, що забезпечить стале функціонування відповідних інформаційних ресурсів.

Пресслужба ДСА України