flag Судова влада України

Отримуйте інформацію лише з офіційних джерел

Єдиний Контакт-центр судової влади України 044 207-35-46

Олексій Сальніков «Початок роботи Іванківського районного суду після окупації російським агресором є яскравим свідченням незламності нашого духу, сили, віри в Україну та її народ»

21 квітня 2022, 17:16

Т.в.о. Голови Державної судової адміністрації Олексій Сальніков сьогодні, 21 квітня 2022 року, разом з Головою Верховного Суду Всеволодом Князєвим, головою Етичної ради Левом Кишакевичем, головою Київського апеляційного суду Ярославом Головачовим, головою Служби судової охорони Валерієм Бондарем, начальником територіального управління ДСА України в Київській області Світланою Шевченко з робочою поїздкою відвідав Іванківський районний суд Київської області.

Присутність очільників суддівського врядування та органів й установ системи правосуддя була пов'язана з відновленням правосуддя в Іванківському районному суді, що на Київщині.

Як зазначила начальник ТУ ДСА України у Київській області Світлана Шевченко, Іванківський райсуд дивом, за час російської окупації Київщини, зазнав найменших ушкоджень серед інших чотирьох судів області, тому всі зусилля було зосереджено на відновленні його діяльності.

«Сьогодні тут в суді присутні 15 працівників апарату суду та судді, які практично не виїжджали з міста і працювали над тим, щоб якомога швидше відновити роботу установи. Всього ж у суді здійснюють правосуддя п'ять суддів, роботу яких забезпечують 22 працівники апарату», - повідомила Світлана Шевченко.

Т.в.о. Голови ДСА України Олексій Сальніков звертаючись до суддів та працівників апарату суду подякував їм за вірність професії, місту та Україні.

«Початок роботи Іванківського районного суду після окупації російським агресором є яскравим свідченням незламності нашого духу, сили, віри в Україну та її народ. Закон, правосуддя, справедливість, захист прав та свобод людини, її життя – це ті цінності, які відрізняють нас від російських загарбників і це те, за що віддають життя наші воїни захищаючи тепер схід і південь України. Наша допомога їм зараз вкрай необхідна. І проявлятися вона буде в законних і справедливих рішеннях, які прийматимуться у судових залах Іванківського районного суду», - наголосив Олексій Сальніков.

Зазначимо, що розпорядженням Голови Верховного Суду Всеволода Князєва від 21.04.2022 №18/0/9-22 "Про відновлення територіальної підсудності судових справ Іванківського районного суду Київської області", враховуючи наявність належних умов здійснення правосуддя Іванківським районним судом Київської області, відновлено територіальну підсудність судових справ Іванківського районного суду Київської області.

У розпорядженні зокрема зазначається:

1.Відновити територіальну підсудність судових справ Іванківського районного суду Київської області, змінену розпорядженням Голови Верховного Суду від 06 березня 2022 року № 1/0/9-22, із 22 квітня 2022 року.

2.Переяслав-Хмельницькому міськрайонному суду Київської області забезпечити розгляд справ (проваджень), які до 21 квітня 2022 року включно надійшли на розгляд цього суду відповідно до розпорядження Голови Верховного Суду від 06 березня 2022 року № 1/0/9-22. 

Пресслужба ДСА України