flag Судова влада України

Отримуйте інформацію лише з офіційних джерел

Єдиний Контакт-центр судової влади України 044 207-35-46

Олексій Сальніков: "Робота судів в умовах війни – це свідчення присутності української влади в регіонах, які атакуються агресором"

13 червня 2022, 12:46

Голова Державної судової адміністрації України Олексій Сальніков днями відвідав із робочим візитом Миколаївщину. За мету робочої поїздки визначалося ознайомлення з роботою судів в умовах ведення бойових дій, огляд приміщення, в якому планується відновлення роботи Господарського суду Миколаївської області, який раніше розташовувався у знищеній будівлі Миколаївської обласної державної адміністрації, а також зустріч із суддями та працівниками апарату судів, які залишилися працювати в Миколаєві.

"Робота судів в умовах воєнного стану, а тим паче в регіоні ведення активних бойових дій, на рівні з представниками всіх інших гілок влади – це свідчення присутності української влади в регіонах, які піддаються атакам загарбників, а також це гарантія забезпечення прав і свобод громадян, які не можуть порушуватися. З того, що я побачив і почув, то судді і працівники апарату судів свою роботу виконують у повному обсязі, якщо можна так сказати про відправлення правосуддя під систематичними обстрілами", - сказав Олексій Сальніков, коментуючи результати поїздки.

З його слів, у Територіальному управлінні ДСА України в Миколаївській області відбулась робоча нарада, під час якої підіймалися практичні питання в організації роботи судів, а також організаційні заходи з відновлення роботи Господарського суду Миколаївської області, приміщення якого було знищено під час ракетного обстрілу Миколаївської ОДА 29 березня 2022 року.

Саме це питання обговорювалося і під час зустрічі очільника ДСА України Олексія Сальнікова з головою Миколаївської обласної військової адміністрації Віталієм Кімом. Вони разом побували біля руїн будівлі, де розташовувався господарський суд. Зрозуміло, що відновити повністю умови роботу суду за нинішнього воєнного стану не вдасться, але як запевнило керівництво області, безумовна підтримка у частині надання приміщення буде надана.

Пресслужба ДСА України.