flag Судова влада України

Отримуйте інформацію лише з офіційних джерел

Єдиний Контакт-центр судової влади України 044 207-35-46

Розпочалась підготовка третього набору тренерів з впровадження сервісів для вразливих категорій користувачів суду

14 червня 2022, 16:23

14 червня 2022 року Голова Державної судової адміністрації України Олексій Сальніков у режимі відеоконференції взяв участь у відкритті третього набору спеціального навчального курсу "Підготовка тренерів з впровадження сервісів для вразливих категорій користувачів суду". Навчальний курс організовано Проектом ЄС "Право – Justice" у рамках реалізації Ініціативи "Модельні суди", та розрахований на суддів, працівників апарату суду, прокурорів, представників Національної поліції України, системи органів безоплатної правової допомоги, представників громадськості.

Метою навчального курсу, який триватиме з 14 червня по 7 липня 2022 року, є підготовка тренерів, які в подальшому самостійно зможуть передати набуті спеціальні професійні знання та навички своїм колегам задля поширення кращих європейський практик із забезпечення доступу до правосуддя для вразливих користувачів суду. За результатами третього конкурсного добору до участі у навчальному курсі відібрано 36 учасників, серед яких вісім суддів, п'ятнадцять працівників апаратів судів, п’ятеро представників громадськості, четверо представників Служби судової охорони, троє представників Національної школи суддів України, один представник системи органів безоплатної правової допомоги.

Голова ДСА України подякував експертам Проекту ЄС "Право-Justice" за плідну співпрацю в питаннях реалізації Ініціативи "Модельні суди" та особливу увагу до  впровадження в українських судах спеціальних сервісів для вразливих категорій відвідувачів суду.

Пресслужба ДСА України