flag Судова влада України

Отримуйте інформацію лише з офіційних джерел

Єдиний Контакт-центр судової влади України 044 207-35-46

Суддя Третього апеляційного адміністративного суду Володимир Мельник: "Найболючіше в цій війні – ціна перемоги"

16 червня 2022, 11:30

Суддя Третього апеляційного адміністративного суду Володимир Васильович Мельник має 21 рік суддівського стажу, але це не зупинило його на невизначений термін залишити мантію та знову взяти в руки зброю, захищаючи Україну вже вдруге у війні з росією. Любов до країни, професії, родини для нього не просто красиві слова, а дія. Про те, що мотивує бійців на фронті, коли закінчиться війна та яка перспектива проведення російських псевдореферендумів на тимчасово окупованих територіях, Оксана Журба - редакторка «Юридична газета» , говорила з суддею телефоном.

В Україні, можна сказати, не припиняли роботу суди. Зрозуміло, зараз режим роботи складний. Ви спілкуєтеся з колегами? Вони розповідають, що відбувається? Як змінилося їхнє світосприйняття, ставлення до роботи у ці складні часи?

 Дуже скучив за роботою, колегами. Хочеться якомога швидше повернутися і займатися улюбленою справою. З колегами періодично спілкуємося. Робота суду відбувається у повному режимі, ми всі згуртовані, панічних настроїв немає. Голова нашого суду, як вісь стабільності, що б не відбувалося, завжди тримає себе в руках, тому колектив ним надихається. Значних змін в роботі суду не спостерігається. До того ж на початку повномасштабної війни колектив суду на загальних зборах прийняв рішення 50% грошового забезпечення відправляти для ЗСУ. Більшість колег займаються волонтерством. Усі працюють на ПЕРЕМОГУ України.

– Днями росія відтягнула частину своїх військ до кордону Сумщини. Дехто з військових експертів висловлює побоювання, що орки знову хочуть іти на Київ. На вашу думку, це реально?

 Я не військовий експерт, але висловлю свою думку, як військовослужбовець. Цього не відбудеться, з кожним днем в тих боях, які йдуть на сході та півдні  України, вони стають слабші. А ми, навпаки, з кожним днем стаємо міцнішими завдяки підтримці та допомозі інших країн. Наразі в них немає сил згрупуватися на північному напрямі. До того ж і наші війська дедалі більш підготовлені. Я вважаю, що це провокація, вони можуть вдаватися до певних проявів агресивності, щоб залякати, але широкомасштабного вторгнення на центральну Україну, вважаю, вже не буде.

  

На війні потрібен великий бойовий дух, який є у нас, українців.

Повний текст інтерв'ю читайте тут

За інформаціює "Юридичної газети" пресслужба ДСА України