flag Судова влада України

Отримуйте інформацію лише з офіційних джерел

Єдиний Контакт-центр судової влади України 044 207-35-46

Як вистояв в окупації та відновив роботу Макарівський районний суд Київської області після звільнення

21 червня 2022, 14:10

Активні бойові дії велися біля Макарова Київської області уже з перших днів війни. Селище піддавалося інтенсивним ворожим обстрілам. Однак попри дуже складний час в окупації та під час активних бойових дій, Макарів звільнили українські захисники. Уже 6 травня 2022 року було відновлено підсудність судових справ Макарівського районного суду Київської області. Про те, як суд зміг вистояти та відновити свою роботу після звільнення, розповідає Світлана Голінко, Керівниця апарату Макарівського районного суду.

"Біля Макарова з перших днів велися дуже активні бойові дії. З 25 березня ми уже не вийшли на роботу. Ворог завдав удар по мосту. Наша тероборона уже нікого туди не пускала", - розповідає керівниця апарату Макарівського районного суду Київської області Світлана Голінко. - Однак база у нас була скопійована ще 23 лютого на флеш-носії. Голова суду відразу створив робочий чат для спілкування з колективом. Тому організаційні питання вирішували дистанційно в чаті".

За її словами, ворог почав спочатку обстрілювати окраїни, а потім дуже інтенсивно центр Макарова. Деякі працівники апарату суду, у кого були маленькі діти, одразу виїхали. Однак багато колег залишились в Макарові. Наприклад, головний спеціаліст перебував до останнього в Макарові, поки ворожий снаряд не знищив повністю його будинок. На жаль, російські війська зруйнували чимало житла працівників апарату Макарівського районного суду.

Про інші подробиці життя в окупації суддів та працівників апарату Макарівського районного суду Київської області читайте в рубриці "Робота судів в умовах війни"

"Cуди в умовах війни"- спецпроєкт Державної судової адміністрації України та Проєкту ЄС "Право-Justice" про досвід роботи українських судів в умовах повномасштабної війни рф проти України.

Якщо ваш суд хоче долучитися до спецпроекту, просимо заповнити форму: https://bit.ly/3NMaaAL   Експерти Проекту "Право-Justice"  зв’яжуться з вами.

Пресслужба ДСА України