flag Судова влада України

Отримуйте інформацію лише з офіційних джерел

Єдиний Контакт-центр судової влади України 044 207-35-46

Під час ярмарку професій для дітей маленькі черкащани спробувати себе в ролі співробітника Служби судової охорони

01 серпня 2022, 12:51

Днями в Черкаському сквері біля Центральної міської бібліотеки ім. Лесі Українки в межах всеукраїнського доброчинного проєкту “СпівДія заради Дітей” пройшов ярмарок професій для дітей.

Під час заходу, який відбувся під гаслом “Дарувати дитині свято, можна щодня!”, маленькі черкащани мали можливість спробувати себе в ролі поліцейського, співробітника Служби судової охорони, рятувальника, археолога, музейника тощо. Загалом для малечі облаштували сім локацій.

За словами співорганізаторки проєкту Світлани Панченко, захід в першу чергу влаштували для дітей, які евакуювалися із регіонів, де тривають активні бойові дії. Тут вони займаються неформальною освітою та дізнаються про найрізноманітніші професії.

- Мета дійства як і всього проєкту – це краща інтеграція дітей в нашому місті, щоб вони могли додатково поспілкуватися і заодно дізнатися про світ професій. Діти відволікаються та цікавляться чимось новим, - додала Світлана Панченко.

На локації Територіального управління Служби судової охорони у Черкаській області хлопці та дівчата разом з батьками дізналися про історію створення Служби, якості, якими потрібно володіти, аби долучитися до команди професійних охоронців правосуддя, а також приміряли екіпіровку охоронців Феміди, виїжджали на уявний виклик резонансної справи до суду, передавали по радіостанції важливу інформацію та шукали вибухівку.

- Ми не просто намагалися зацікавити молоде покоління професією судового охоронця, а прищепити дітлахам такі почуття як відповідальність за безпеку оточуючих та Батьківщини загалом, - зазначила співробітник Територіального управління Служби у Черкаській області лейтенант Служби судової охорони Людмила Алексашкіна.

За інформацією пресслужби Служби судової охорони