flag Судова влада України

Отримуйте інформацію лише з офіційних джерел

Єдиний Контакт-центр судової влади України 044 207-35-46

Судові охоронці Хмельниччини допомогли юним патріотам з усієї України загартувати тіло і дух, занурившись в атмосферу українського козацтва

03 серпня 2022, 10:17

Ватра, курені, вишкіл та бойові мистецтва. На кордоні Хмельницької та Тернопільської областей таборуються юні патріоти з усієї України. Понад сотня дітлахів має можливість загартувати тіло і дух, занурившись в атмосферу українського козацтва, навчитися володіти сучасною зброєю. І в цьому їм допомогли співробітники Служби судової охорони.

Національний військово-патріотичний козацький наметовий табір “Подільсько-Волинська Січ” був створений ще у 2019 році. Відтоді й народилося наметове містечко – справжня сучасна Козацька Січ.

- Січ повинна мати своє відродження та історію. Тому ми створили цей табір для нащадків козаків – юних українців зі Сходу та Заходу. І поки наші славні воїни боронять рідну землю від орди ми продовжуємо створювати умови для дитячого дозвілля, - каже засновник табору отаман Тернопільської організації “Десантно-Козацький Рій” Володимир Мосейко.

Підвищення рівня знань та умінь, формування навичок справжніх професіоналів, виховання полум’яних патріотів. Цьому принципу не зраджує Служба судової охорони. Тож коли підлітки запросили співробітників Територіального управління Служби у Хмельницькій області на своє таборування, вони радо погодилися.

Судові охоронці Хмельниччини продемонстрували мешканцям наметового містечка сучасні зразки озброєння та спеціальні засоби охоронців Феміди, навчали юних козаків та козачок збирати, розбирати та тримати зброю, тренували їх вражати ціль із різних положень.

Радощам та емоціям дітей не було меж і після завершення вони зовсім не хотіли відпускати гостей. Організатори табору пообіцяли, що запросять співробітників Служби судової охорони ще не один раз. 

За інформацією пресслужби Служби судової охорони