flag Судова влада України

Отримуйте інформацію лише з офіційних джерел

Єдиний Контакт-центр судової влади України 044 207-35-46

Олег Білецький: Служба судової охорони забезпечить надійну охорону всіх судів незалежно від змін у системі їхнього адміністративного розподілу

18 серпня 2022, 21:43

Олег Білецький: "Служба судової охорони забезпечить надійну охорону всіх судів незалежно від змін у системі їхнього адміністративного розподілу".

На цьому сьогодні, 18 серпня, наголосив в Ужгороді тимчасовий виконувач обов’язків Голови Служби судової охорони полковник Служби судової охорони Олег Білецький під час круглого столу на тему: “Оптимізація місцевих загальних судів: пілотний проєкт у Закарпатській області, організованого Проєктом ЄС “Право-Justice”.

У заході, який проходив під головуванням головної міжнародної експертки з питань судової реформи Проєкту ЄС “Право-Justice” Анни Адамської-Галлант, також взяли участь Голова Верховного Суду Всеволод Князєв, голова Комітету Верховної Ради України з питань правової політики Денис Маслов, виконувач обов’язків Голови Вищої ради правосуддя Віталій Саліхов, Голова Державної судової адміністрації України Олексій Сальніков, Голова Ради суддів України Богдан Моніч, Голова Робочої групи Комітету ВРУ з питань правової політики з підготовки законопроекту про зміну системи місцевих судів на території України у зв’язку з утворенням (ліквідацією) районів, народний депутат України Павло Павліш, міжнародні експерти Проєкту ЄС “Право-Justice”, керівництво Територіального управління Державної судової адміністрації України в Закарпатській області, голови апеляційного та місцевих судів Закарпаття.

Основна мета заходу полягала в ознайомленні з міжнародним досвідом судової реорганізації, обговоренні концепції впровадження пілотного проєкту з оптимізації місцевих загальних судів Закарпатської області та визначенні подальших кроків для її ефективної реалізації.

Виступаючи перед учасниками круглого столу, полковник Служби судової охорони Олег Білецький зазначив, що Служба вже два роки є безпосереднім учасником процесів утворення нової системи місцевих судів й активно співпрацює в межах робочої групи при Комітеті Верховної Ради України з питань правової політики та міжвідомчої робочої групи, які опікуються цими питаннями в системі правосуддя держави.

- Ще минулого 2021 року ми повністю взяли під охорону Служби суди, розташовані в адміністративних центрах новоутворених районів нашої держави в межах адміністративно-територіальної реформи, - повідомив полковник Служби судової охорони Олег Білецький.

Він також додав, що на сьогодні під охороною Служби перебувають 639 органів та установ системи правосуддя, але у зв’язку з новим етапом українсько-російської війни та повномасштабною російською агресією тимчасово припинено охорону 58 об’єктів судової влади. Водночас за рахунок співробітників Служби, які були виведені з тимчасово окупованих територій, взято під охорону ще 45 судових установ.

- Наразі Служба судової охорони у взаємодії з Державною судовою адміністрацією України працює над оптимізацією своєї організаційно-штатної структури та розпочинає власний пілотний проєкт з оптимізації на прикладі одного з регіонів України, - зазначив полковник Служби судової охорони Олег Білецький.

Він запевнив учасників круглого столу, що Служба судової охорони забезпечить надійну охорону всіх судів незалежно від змін у системі їхнього адміністративного розподілу і принагідно подякував всій команді Проєкту ЄС “Право-Justice” за підтримку Служби та судової системи України у такий складний для нашої держави час.

Пресслужба Сложби судової охорони