flag Судова влада України

Отримуйте інформацію лише з офіційних джерел

Єдиний Контакт-центр судової влади України 044 207-35-46

Привітання Олексія Сальнікова з нагоди 20 річниці створення ДСА України

29 серпня 2022, 08:34

Шановні колеги, працівники апарату судів, органів та установ системи правосуддя й суддівського врядування!

Вельмишановні представники міжнародних організацій, які співпрацюють з ДСА України, партнери та правники!

Державна судова адміністрація України створена 29 серпня 2002 року Указом Президента України.

20 років минуло, і зараз ми впевнені, що ДСА України, як інституція, відбулася.

Відбулась завдяки вам, людям, які стояли біля її джерел і розбудовували орган, що довів свою спроможність розв'язувати найскладніші питання судового адміністрування.
У час розвитку цифрових технологій ми зуміли за підтримки наших міжнародних партнерів запустити в судах процеси цифровізації та увійти в пул державних установ, які активно розвивають цей напрямок. І це тільки початок.

Ми постійно працюємо над збільшенням частки приміщень судів, які передаються до сфери управління ДСА України, і зараз вона становить 68%. Найбажаніша перспектива – це 100% розміщення судів у власних, а не орендованих приміщеннях, і ми до неї прагнемо, будуючи нові, ремонтуючи та реконструюючи передані під суди будівлі.

Цей процес на паузу поставила війна, яку 24 лютого 2022 року проти нашої держави розпочала росія. Бомбардуваннями та розстрілами з артилерії й танків російські війська повністю зруйнували 9 судів, багато приміщень судів мають різні ступені пошкодження — від вибитих вікон до голих вигорілих стін.

І 2022 рік для нас, як державного органу в системі правосуддя, став роком з маркером "війна". Саме крізь призму цього ми будемо давати оцінку своїм діям, визначати рівень стресостійкості, вмінню тримати удари та протистояти викликам як для системи в цілому, так і для кожного її представника окремо. І ми вистоїмо, як вистоїть і наша держава!

Дорогі колеги, однодумці, командо!

Попереду нас чекають відповідальні, складні, але цікаві та насичені етапи реконструкції судової системи, які ми маємо пройти високопрофесійно, з гідністю і почуттям виконаного обов'язку перед державою та народом, забезпечивши доступ до правосуддя так, як того вимагають міжнародні стандарти та законодавство демократичної, суверенної та незалежної України.

 

 

З повагою

Голова ДСА України                                                        Олексій Сальніков