flag Судова влада України

Отримуйте інформацію лише з офіційних джерел

Єдиний Контакт-центр судової влади України 044 207-35-46

Секретаря Кіровоградської єпархії УПЦ (МП) відправили під домашній арешт. Підозрюють у розпалюванні релігійної ворожнечі

06 лютого 2023, 09:08

Ленінський райсуд Кропивницького 31 січня обрав запобіжний захід у вигляді цілодобового домашнього арешту Роману Кондратюку, секретарю Кіровоградської єпархії УПЦ (МП), якого підозрюють у розпалюванні релігійної ворожнечі. Про це повідомляє журналістка МІПЛ.

44-річний Кондратюк — уродженець одного з сіл у Хабаровському краї. Вчився і працював у Євпаторії, а з 2011 року мешкає на Кіровоградщині, де очолював пресслужбу Єпархії. 2013 року він отримав посаду секретаря. Священик має українське громадянство, раніше не судимий.

На початку січня 2023 року СБУ у Кіровоградській області відзвітувала, що проводить “безпекові заходи на території храмів і споруд УПЦ та документує діяльність представників Кіровоградської єпархії УПЦ, які причетні до розповсюдження в області друкованої літератури, що пропагує посягання на територіальну цілісність України та розпалювання релігійної ворожнечі”.

Зокрема СБУ провела обшуки в комплексі приміщень Свято-Єлисаветинського чоловічого монастиря Кіровоградської єпархії УПЦ. Тоді правоохоронці вилучили російську історично-пропагандистську літературу, зміст якої спрямований на заперечення суверенітету та самостійності України. Також вилучили газети, які під виглядом православного видання для батьків і молоді поширювали російські наративи щодо ситуації в Україні, виправдовували російську агресію.

Повний текст читайте тут

До Вашої уваги перелік судових засідань, пов'язаних зі збройним конфліктом в Україні на тижні з 09 по 13 січня 2023 року у судах України та Києва.

1) розклад засідань у судах України;

2) розклад засідань у судах м. Київ.

Інформація від ГО "Медійна ініціатива за права людини"