flag Судова влада України

Отримуйте інформацію лише з офіційних джерел

Єдиний Контакт-центр судової влади України 044 207-35-46

Триває візит Голови ДСА України на Херсонщину

09 червня 2023, 07:10

Другий день на Херсонщині з робочим візитом перебувають Голова ДСА України, керівництво Служби судової охорони та народні депутати України.

Метою візиту є налагодження сталої роботи судів, органів та установ правосуддя Херсонщини, як стратегічного напрямку реалізації заходів, спрямованих на відновлення судочинства на території області.

В ході візиту було проведено робочу нараду в якій взяли участь: Голова Державної судової адміністрації України Олексій Сальніков, народний депутат України, член Комітету Верховної Ради з питань правової політики комітету правової політики Павло Павліш, т.в.о. Голови Служби Віктор Мороз, голова Херсонського апеляційного суду Олександр Коровайко, начальник ТУ Служби судової охорони Херсонській області Валентин Терещенко, начальник ТУ ДСА в Херсонській області Микола Міняйло та генеральний директор ДП «Інформаційні судові системи» Андрій Слюсаренко.

"Судова система України на прифронтових територіях, попри постійну агресію ворога, все більше набуває ознак стабільності та визначеності. Ми усвідомлюємо, що гарантований доступ громадян до правосуддя, такий же важливий елемент нашої перемоги, як і діяльність Збройних Сил України. Тому зараз головне наше завдання – відновити роботу судів на деокупованих територіях і максимально створити умови для безпечного перебування громадян у приміщенні суду", - наголосив Олексій Сальніков під час робочої зустрічі.

Також під час робочої наради було прийнято рішення про прийняття найближчим часом під охорону Службою судової охорони трьох об'єктів правосуддя в м.Херсон.

  

В межах візиту було інспектовано процес будівництва мобільних споруд цивільного захисту, які встановлюються військовою адміністрацією області для захисту працівників та відвідувачів судових установ.
Крім того, учасники зустрічі наголосили, що, незважаючи на ситуацію, що наразі відбувається у Херсонській області, відновлення судочинства є однією з важливих гарантій дотримання та забезпечення прав громадян, зокрема потерпілих від наслідків збройної агресії росії!

Пресслужба ДСА України