flag Судова влада України

Отримуйте інформацію лише з офіційних джерел

Єдиний Контакт-центр судової влади України 044 207-35-46

Національна поліція України, Служба судової охорони та ДСА України підписали Меморандум про співпрацю

16 червня 2023, 12:41

Підчас зустрічі, яка відбулась 15 червня 2023 року між Національною поліцією України, Службою судовою охорони та Державною судовою адміністрацією України задля консолідації зусиль з розвитку співпраці, забезпечення взаємодії, обміну інформацією та виконання покладених на них державою завдань укладено тристоронній Меморандум про співпрацю.

Т.в.о. Голови Національної поліції України Іван Вигівський зазначив, що укладання цього Меморандуму є підґрунтям забезпечення позитивних зрушень у діяльності органів державної влади, сприянні забезпечення публічної безпеки та порядку, підвищення рівня охорони судів, безпеки суддів, членів їх сімей та працівників суду.

В свою чергу Голова Державної судової адміністрації України Олексій Сальніков вказав на те, що налагодження та подальше посилення такої співпраці є запорукою побудови безпечної держави, незважаючи на існуючі виклики та загрозі, що стоять сьогодні перед Україною, особливо в умовах збройної агресії росії. Т.в.о. Голови Служби судової охорони Віктор Мороз зазначив, що таке співробітництво дозволить посилити рівень координації дій між Національною поліцією України та Службою судовою охорони у напрямках забезпечення громадського порядку та реагування на надзвичайні події у судових установах, особистої безпеки суддів та у питаннях захисту учасників судового процесу.

Також учасники зустрічі обговорили перспективи подальшого розвитку взаємовідносин, спрямованих на забезпечення державної безпеки та розбудову правової демократичної держави.