flag Судова влада України

Отримуйте інформацію лише з офіційних джерел

Єдиний Контакт-центр судової влади України 044 207-35-46

Конференція "Доступ до правосуддя в умовах війни: нові підходи у сервісах для вразливих осіб"

27 вересня 2023, 12:03

В.о. Голови Державної судової адміністрації України Максим Пампура взяв участь в конференції "Доступ до правосуддя в умовах війни: нові підходи у сервісах для вразливих осіб", яка організована  Проєктом ЄС "Право – Justice" в рамках Ініціативи "Модельні суди".

Конференція присвячена обговоренню  результатів навчального курсу "Підготовка тренерів з впровадження сервісів для вразливих категорій користувачів суду", що відбувався з 19 червня по 12 липня 2023 року і в якому взяли участь судді, працівники апарату судів, представники Національної школи суддів України , Служби судової охорони, Центрів з надання безоплатної правової допомоги та громадськості.

Звертаючись до учасників конференції в.о. Голови ДСА України Максим Пампура зазначив, що нині питання підтримки вразливих користувачів судових послуг є надзвичайно актуальними через велику кількість внутрішньо переміщених осіб, потерпілих та свідків воєнних злочинів, ветеранів війни та інших категорії вразливих осіб, які потребують не лише особливої уваги, а й допомоги під час їх участі в судовому процесі.

"В усій цій роботі наша особлива вдячність Проєкту ЄС " Право – Justice " за плідну співпрацю в питаннях реалізації Ініціативи "Модельні суди" за впровадження в українських судах спеціальних сервісів для вразливих категорій відвідувачів суду, за постійну підтримку в поширенні досвіду судів серед колег особливо зараз, під час дії режиму воєнного стану. Також дякуємо вам, шановні представники судів, за ініціативність, незгасаючу жагу до втілення та розвитку сервісів для вразливих груп населення, навіть під час дії режиму воєнного стану", - наголосив Максим Пампура.

Він також звернув увагу учасників конференції на те, що нині вже є чимало прикладів, коли не лише в судовій системі запроваджуються служби підтримки потерпілих та свідків, а й поліція, прокуратура, представники негромадського сектору розвивають такі сервіси у власних установах та організаціях.

В. о. Голови ДСА України  висловив сподівання, що зусилля наших міжнародних партерів та представників органів і установ системи правосуддя дозволять забезпечити належні умови для людей, які через певні життєві обставини належать до вразливих категорій відвідувачів суду, звертаючись до суду прагнуть справедливості та сподіваються на правосуддя.

Пресслужба ДСА України