flag Судова влада України

Отримуйте інформацію лише з офіційних джерел

Єдиний Контакт-центр судової влади України 044 207-35-46

Новий Рік Права: Асоціація правників України підбила підсумки роботи та визначилася з перспективами

11 жовтня 2023, 15:53

В Україні стартував новий Рік Права. Асоціація правників України провела урочистий прийом з нагоди відкриття Року Права 2023, на який були запрошені представники юридичної спільноти, що на думку АПУ активно працюють над зміцненням позицій правових інституцій в українському суспільстві.

Державну судову адміністрацію України під час заходу представляли в.о. Голови ДСА України Максим Пампура та начальник юридичного управління органу Тетяна Опанасюк.

Сам захід відкрив Микола Стеценко, Президент АПУ. У вітальному слові він наголосив на ролі права та юристів у сучасному українському суспільстві і вона, на його думку, є визначальною.

Разом з тим, під час заходу зазначалось, що повномасштабна війна, яку розв'язала проти нашої держави російська федерація, внесла жорсткі корективи  у сприйняття реальності не тільки українським суспільством, а й більшою частиною світової спільноти і саме через це українські юристи й правники мають діяти вже з урахуванням цих умов.

Ми вітаємо прагнення представників юридичної спільноти активно працювати над захистом прав громадян України, які не втратили віру у правосуддя попри війну. Хочемо наголосити, що захист цих прав, як й в усьому цивілізованому світі, можливий тільки в судах. Тому зі свого боку ми робили й будемо робити все від нас залежне, щоб забезпечити громадянам безперешкодний доступ до правосуддя.

Пресслужба ДСА України