flag Судова влада України

Отримуйте інформацію лише з офіційних джерел

Єдиний Контакт-центр судової влади України 044 207-35-46

Голова ВРП представив колективу ССО новопризначеного очільника

06 листопада 2023, 13:16

Третього листопада 2023 року Голова Вищої ради правосуддя Григорій Усик представив особовому складу Служби судової охорони новопризначеного Голову Служби – Павла Малихіна.

Під час урочистого заходу Голова ВРП Григорій Усик висловив сподівання та надії, що з обранням Голови Служби судової охорони діяльність цього органу буде виправдовувати очікування суддів, працівників апаратів судів щодо забезпечення безпеки і порядку в судах.

Також він зазначив, що Вища рада правосуддя та Державна судова адміністрація України розуміють проблеми, які сьогодні є в Службі (матеріально-технічного забезпечення, фінансування, кадрового потенціалу тощо), і запевнив, що зі свого боку та з боку членів Вищої ради правосуддя Служба судової охорони отримає всебічну підтримку та сприяння в реалізації пропозицій, спрямованих на посилення рівня безпеки для усіх учасників судового процесу.

Виконувач обов'язків Голови ДСА України Максим Пампура привітав колектив Служби судової охорони з призначенням Голови, якого не було понад рік, що, безумовно, уповільнило розвиток Служби судової охорони та зумовило проблемні організаційно-службові питання.

"Це призначення дасть змогу зосередитися на вирішенні ключових завдань, які сьогодні постали перед Службою судової охорони та визначені в Законі України "Про судоустрій і статус суддів", - зазначив він.

Водночас він запевнив, що ДСА України готова й надалі підтримувати сталий розвиток Служби та надавати усю необхідну допомогу, якої потребуватиме Служба судової охорони на етапах свого становлення та розвитку.

Голова Служби судової охорони Павло Малихін подякував Вищий раді правосуддя та Державній судовій адміністрації за наданий йому кредит довіри в обранні його на посаду Голови Служби судової охорони, а також за неупередженість у проведенні конкурсу з обрання Голови Служби, як того вимагає суспільство та стратегічні міжнародні партнери.

Він запевнив, що зробить усе, щоб виправдати очікування суспільства щодо позитивних змін та розвитку Служби судової охорони як невід’ємної частини системи правосуддя.

Павло Малихін зазначив, що під його головуванням Служба судової охорони продовжуватиме шукати нові шляхи організації забезпечення безпеки роботи судів в умовах повномасштабного російського військового вторгнення. В умовах недостатнього законодавчого урегулювання діяльності Служби судової охорони та обмеженого фінансування він зробить все, аби продовжувати будувати стратегію розвитку Служби на основі базових цінностей та практик судового адміністрування.

"Служба судової охорони - це державний орган, який динамічно розвивається і, як невід’ємна безпекова складова системи правосуддя, готовий долучитися до процесу прогресивних змін у державі", - додав Голова Служби.

.

Всі учасники заходу побажали колективу Служби судової охорони подальшого сталого розвитку, якнайшвидшої Перемоги, миру й безпеки в Україні.

Пресслужба ДСА України